Thursday, January 26, 2023

MISA este o SECTĂ potrivit propriilor criterii! - cap.5: III. COMUNITATE și MEMBRI 16 - 17

(continuare din capitolul 4)

III. COMUNITATE și MEMBRI


16. Foştii membri

Autorii G.B. și M.D. subliniază că părăsirea definitivă a unei secte este, într-un fel sau altul, pedepsită.
Uneori, se recurge la presiuni sau la şantaj pentru ca cei care au plecat să fie determinaţi să revină în sânul sectei.
Cei care părăsesc secta sunt considerați „damnați”.
O trăsătură dominantă a unei secte este aceea că interzice complet membrilor sectei să mai păstreze vreo legătură cu cei care au părăsit-o.

În cazul unei școli de YOGA, oricine poate să o părăsească, oricând doreşte, fără a oferi niciun fel de explicații
şi poate să revină chiar și după câțiva ani de pauză, într-un an apropiat de curs, spre a-şi continua evolua spirituală.
Tratatele yoghine străvechi subliniază faptul că nu există niciun pericol dacă se întrerupe practica YOGA la un moment dat.
Cursanții pot păstra fără interdicții legătura cu cei care au părăsit școala, iar aceștia din urmă nu trebuie să se aştepte la vrea pedeapsă,
deoarece în cadrul şcolii de YOGA nu există pârghii manipulatoare.

Autorii concluzionează că părăsirea școlii sau a căii YOGA este o decizie personală căci întotdeauna, fără excepție,
fiecare ființă umană este liberă să aleagă.

La MISA, au existat cazuri în care cei care au părăsit definitiv organizația au fost sancționați prin postări, expuneri
sau chiar filme defăimătoare la adresa lor, cu scopul (preventiv) de a-i decredibiliza în ochii adepților
și de a minimiza astfel impactul unor eventuale dezvăluiri deranjante din partea celor plecați.

Iată câteva acțiuni de acest fel:
- denigrarea fostului vice-președinte al MISA (și unul dintre cei mai vechi și importanți discipoli ai lui G. Bivolaru) asupra căruia
s-a realizat din partea MISA un adevărat linșaj atunci când acesta a părăsit organizația, fiind declarat ”securist”.
”Adevărata faţă a lui Claudiu iese la iveală”

Postarea a fost demontată de către fostul avocat al MISA:

La MISA a fost realizat și un film pe această temă, distribuit participanților la tabăra de vacanță de vară sub forma a 2 CD-uri ”cadou”!

denigrarea fostului avocat al MISA
”Impertinentul resentimentar M.R. și elucubrațiile sale conspiraționiste”

denigrarea fostului instructor MISA din Italia, asupra căruia MISA a acționat ”ocult” pentru ”retragerea realizărilor lui spirituale”

denigrarea celor care au depus mărturie împotriva MISA în procese penale: ”Portretul socio-moral al acuzatorului MISA”

seria de articole

denigrarea celor care au părăsit ”așezămintele spirituale ale MISA (ashram-urile) etc.
”Un pseudo-yoghin care a profitat de viața în așezământul spiritual precum un trântor și apoi s-a întors plin de ură împotriva MISA”


”O uscătură din cadrul aşezămintelor yoghine a fost îndepărtată”,

postarea fiind demontată tot de către fostul avocat al MISA

Acestea sunt doar câteva cazuri.
Denigrările au avut loc doar după ce cursanții au părăsit MISA; până la acel moment, MISA nu le-a reproșat nimic.
Deși sancțiunile nu îmbracă forme de violență fizică și amenințări, denigrarea este o formă de violență mediatică agresivă.

De asemeni, MISA a declanșat sau a amenințat cu procese civile sau penale împotriva unor foști cursanți care au demascat acțiunile acesteia.
Evident, nu toți cei care părăsesc cursurile MISA sunt atacați, ci doar cei care prezintă un potențial pericol prin dezvăluirile pe care le fac.

citat din carte:
”Cei care părăsesc secta sunt „damnați”.
Nu există niciun pericol dacă se întrerupe practica YOGA la un moment dat.”
Oare așa să fie?

articol: ”Calea rătăciţilor”

citat:
Fiinţe umane care au fost pe această cale spirituală, cuprinse de nerăbdare şi îndoieli s-au îndepărtat de Ghidul spiritual
şi implicit au părăsit calea spirituală renunţând la şansa divină a transformării.
Oricum s-ar fi manifestat îndoiala, a declanşat procese de rezonanţă cu lumea cea cumplită a demonilor şi chiar cu infernul.

Astfel, din aspiranţii autentici, care au fost la începuturi, au devenit sărmane şi evidente „rebuturi” yoghine ce vor să structureze,
în jurul unui focar satanic contrainiţiatic, un domeniu sectar. Şi astfel, pun bazele „şcolii lor de YOGA”.

Calea rătăcirii, temeinic consolidată, va fi un drum fără de întoarcere care nu-i va duce decât spre marasmul rătăcirii.
Aceştia provin din aşa numitele bisericuţe sau enclave, întreţinute şi tolerate de-a lungul anilor printre noi.

Faptul deliberat de a-i influenţa în rău pe unii oameni ce se află pe o cale spirituală, determinându-i până la urmă să o abandoneze, echivalează cu comiterea unei crime din punct de vedere spiritual.

Aceste grupuri de rătăciţi, mesagerii entităţilor satanice, sub demoniace coordonări, caută să infecteze climatul global al şcolii noastre spirituale.
Prezenţa unor astfel de fiinţe rătăcite în cadrul unei şcoli spirituale este foarte periculoasă și nu trebuie ”să simpatizăm niciodată cu cei care sunt demonizaţi, răi, coruptibili sau impuri.

Fiecare dintre noi trebuie să manifestăm discernământ spiritual pentru a analiza fiecare neîncredere şi suspiciune care poate să ne apară în minte sau se poate manifesta la cei din preajma noastră, pentru a nu le lăsa să crească şi să ne acapareze.

Dar dacă suspiciunea se dovedește îndreptățită? De ce să fie analizată și respinsă, dacă este întemeiată și exprimă adevărul?

Într-o singură postare, se confirmă câteva dintre criteriile de sectă de la acest sub-capitol, pe care MISA le neagă. 
Așadar, adepții sunt avertizați că cei care au părăsit gruparea sunt pierduți, sunt pândiți de pericole fatale, aceasta reprezentând o ”pârghie manipulatoare de ordin psihic”.

Nu li se interzice adepților contactul social cu cei plecați, dar este nerecomandat
(”dacă vă întâlniți cu ei, vor căuta să vă sădească îndoieli demoniace și, astfel, veți fi în pericol de rătăcire”).

Din moment ce Bivolaru instigă la ”asanarea și curățarea școlii de uscăturile” care încă sunt cursanți (vezi acest articol), cu atât mai mult rezultă că cei care au plecat manifestând ”îndoieli demoniace”, nu sunt bineveniți.

Nu se recurge la șantaj și la presiuni pentru a determina revenirea în cadrul grupării.
O singură dată, ”rătăciții” au fost invitați să revină, momiți cu remediile profilactice minune anti-Covid, aceștia neputând reveni oricum, ci fiind ”verificați”:


”Persoanele care au abandonat din diferite motive frecventarea cursurilor de yoga ale acestei școli vor putea beneficia de aceste remedii profilactice
ce se oferă în mod gratuit în cazul în care vor relua frecventarea cursurilor noastre de yoga ezoterică integrală.
Pentru a vă reînscrie la cursurile de yoga vă puteți adresa conducerii Școlii de yoga MISA.”

17. Atitudinea sectanților față de conducătorul sectei

Autorii subliniază că în toate sectele, conducătorul sectei este considerat un sui generis ”mântuitor” și că predomină cultul personalității conducătorului.
Conducătorii sectelor își impun într-un mod hipnotic și despotic voința proprie şi au tendința să încalce libertatea individuală a membrilor sectei.

YOGA afirmă că numai o fiinţă umană care a atins un anumit grad de realizare spirituală lăuntrică va fi capabilă să îndrume pe calea practicării sistemului YOGA.
”Un orb nu va putea conduce pe un alt orb, pentru că atunci vor cădea amândoi în prăpastie”. 

Autorii concluzionează: conducătorii sectelor îi controlează pe membrii acestora prin diferite tehnici evidente de manipulare, iar rezultatul este o stare gradată de alienare a acestora.

Cultul personalității liderului G. Bivolaru este unul deșănțat, demențial.
Din moment ce se afirmă că ”doar un realizat e capabil să fie Ghid spiritual” iar MISA se pretinde ”autentică”, implicit se pretinde că liderul MISA e realizat spiritual, ”permanent aflat în contact direct cu Dumnezeu”.

S-a arătat mai sus că cine se îndoiește de ”El Lider Maximo”, este ”diagnosticat”automat ca manifestând ”îndoieli demoniace”.
Dacă cineva care se îndoiește de Bivolaru este automat demonic, atunci Bivolaru trebuie să fie Dumnezeu, căci cel ce se îndoiește de un om oarecare este doar un om normal.

”Despre mentorul spiritual al MISA”

Încă din copilărie a trăit experiențe spirituale copleșitoare, stări de Conștiință Cosmică, și a intuit că va avea un destin spiritual excepțional.

Dumnezeu i s-a revelat ca o realitate vie.
A înțeles imediat că yoga oferă metode practice foarte eficiente ce conduc la descoperirea Adevărului Ultim.
A obţinut în scurt timp rezultate remarcabile şi transformări lăuntrice profunde, care l-au adus în postura să poată împărtăși și altora din misterele tradiţiei yoghine.

Biografie

Când era copil, avea frecvent vise despre el însuşi ca fiind maestru tibetan, cu înalte realizări spirituale.
Ca rezultat al acestor vise, el şi-a reamintit multe tehnici yoga pe care a început să le practice cu rezultate remarcabile. Toate aceste experienţe au culminat la vârsta de 19 ani, când el a obţinut rezultatul final şi a atins starea de supremă conştiinţă.

Unul dintre discipolii principali îl considera în 2012 pe Bivolaru ca fiind omul providențial trimis de Dumnezeu pentru salvarea omenirii, ”un sui-generis ”mântuitor”:
”Codul Biblic preconizează acțiunile spirituale inițiate la nivel planetar de MISA”

Biblia desemnează aici o fiinţă excepţională – un „trimis al lui Dumnezeu pe Pământ” – care va realiza efectiv procesul de transformare a destinului omenirii şi al planetei Pământ.
Dată fiind corelarea – care pentru noi este evidentă şi incontestabilă – a anului 2010 ca fiind un moment de început al acestei transformări destinice globale, luând de asemeni în considerare faptul că rugile colective realizate în cadrul școlii de yoga MISA au început să fie realizate (la inspiraţia genială şi în mod evident divin integrată a profesorului yoga Gregorian Bivolaru) în anul 2010, pentru orice fiinţă umană înzestrată cu inteligenţă, cu bun simţ şi cu intuiţie, reiese cât se poate de clar că ceea ce a fost scris în urmă cu peste 3000 de ani în codul secret al Bibliei se împlineşte acum şi aici, chiar sub ochii noştri, iar un aşa-zis „vârf de lance” al acestui proces ce a fost inspirat şi care este impulsionat şi susţinut de Dumnezeu este, îndrăznim acum să spunem într-un mod deschis şi fără falsă modestie, şcoala de yoga MISA, sub călăuzirea genială a profesorului yoga Gregorian Bivolaru.

Adepții au produs un film omagial dedicat ”Ghidului”: ”Călăuza - destinul spiritual de excepție al lui Gregorian Bivolaru”.
Site-urile MISA abundă în relatări despre ”Ghidul spiritual”:


Portretul Ghidului” e afișat peste tot unde se găsesc practicanți MISA.
Însă în conferințele de deschidere a noilor ani de curs (de racolare de noi adepți), instructorii MISA ascund legătura directă cu el.

MISA protestează vehement când Bivolaru e numit ”lider spiritual” și ”guru”:

”Gregorian Bivolaru este mentorul spiritual și co-fondatorul MISA, dar nu este ”lider” și nu ”conduce comunitatea”el aflându-se din anul 2005 în Suedia.
Protestăm de asemenea cu indignare împotriva folosirii sintagmei de ”lider spiritual” într-un mod peiorativ, depreciativ.”

Apelativul ”guru” este folosit chiar de persoane sus-puse din MISA, așa cum se poate constata aici, la momentul 1min:08sec:

citat:
”...Aș dori, de asemenea, să transmit toată recunoștința mea guru-ului meu, Gregorian Bivolaru sau pe scurt Grieg, o manifestare divină a lui Dumnezeu pe pământ și a cărui splendoare strălucește ca o mie de sori.”

În ciuda faptului că s-a refugiat în străinătate, Bivolaru conduce ”comunitatea” cu mână de fier.
Iată ce spunea ”neliderul” într-o conferință din ciclul ”Moravuri și năravuri - 30 aug 2021:


citat:
Mesaj:”Solicităm să ni se spună cum să procedăm de acum înainte cu acești instructori de la cursurile de Tantra.”

Bivolaru: Iată comentariile NOASTRE finale:

Se va proceda în permanență în acest mod și vor fi înregistrate audio toate dialogurile cu toate persoaneleinclusiv cu instructorii de la cursurile de Tantra. Pe baza acestor înregistrări se vor lua urgent măsurile ce se impun și, chiar dacă gazdele nu vor avea timp să facă selecții din înregistrările pe care le vor păstra cu strășnicie la loc sigur, spre a nu fi furate ca să dispară dovezile, se va acționa astfel încât aceste înregistrări să ajungă la Ad.St., care va lua în termen de 20 de zile, măsurile ce se impun.”

Mesaje ale lui Bivolaru în tabăra de vacanță de vară 2021:

Mesaj 1:
”Vă anunțăm pe această cale că X..., cursant al acestei școli, are interdicție definitivă și irevocabilă de a atinge, de a îmbrățișa sau de a săruta cursantele acestei școli, deoarece a ales să se vaccineze.
Vă rugăm să evitați orice contact cu acest cursant, ne referim la contactul trupesc fizic.

Mesaj 2:
”Vă informăm pe această cale că s-a decis pentru cursantul Y... să nu atingă, să nu îmbrățișeze, să nu sărute nicio persoană de sex feminin din cadrul acestei școli spirituale ezoterice.
Această decizie este definitivă și irevocabilă, dar specificăm cum că această decizie nu a fost luată pentru că Y... s-ar fi vaccinat.

În realitate el nu s-a vaccinat și, de aceea, orice speculație sau presupunere cu privire la aceasta nu este fundamentată.
Specificăm că Y... are de asemenea interdicție fermă de a fi atins, îmbrățișat, sărutat, de către persoane de sex feminin din cadrul acestei școli."

O altă atitudine stranie a adepților MISA este AUTOCRITICA.
În ultimii ani, canalul MisaTV difuzează mesaje ”Mea Culpa” ale cursanților și instructorilor MISA.
Aceștia își fac autocritica pentru tot felul de ”greșeli”, de la faptul de a fi uitat să facă unele acțiuni până la aspecte intime, cum ar gelozia manifestată în relații amoroase.

Torul a început cu o serie de ”binecuvântări” realizate în tabăra de vară din august 2020 la ”inițiativa Ghidului”, pentru exorcizarea influențelor demoniace și a atitudinilor machiavelice sau de iezuitism de la persoane din conducerea MISA și NATHA:


Președintele NATHA împreună cu soția sa, coordonatoarea cursurilor de Tantra, s-au executat imediat și, în mesaje audio difuzate pe canalul MisaTV, și-au turnat cenușă în cap.
Dar fosta purtătoare de cuvânt a MISA M.D. împreună cu soțul n-au executat și au părăsit MISA.

De mai mulți ani, liderul MISA susține pe MisaTV o serie de conferințe intitulate ”Moravuri și Năravuri”, în care dezvăluie aspecte - adesea foarte intime - din viața unor cursanți și instructori MISA.

Aceasta este o metodă mârșavă de alienare și de distrugere a personalității și liberului arbitru
(un fel de ”Gazetă de Perete” de pe vremea comunismului bolșevic).
În felul acesta, ”Ghidul” nu mai apare ca un tiran, căci (auto)critica pare acum a veni chiar de la cei ”vinovați”. Drept urmare, în ultima vreme, unii dintre cursanți au început să difuzeze mesaje de Mea Culpa.

Un exemplu straniu este acela al unei instructoare care, fiind acuzată
pe baza zvonurilor lansate de niște cursanți care ”vedeau” coduri de Bluetooth în apropierea ei - că s-a vaccinat și că promovează vaccinarea, ea a apărut la MisaTV și a jurat cu mâna pe Biblie că nu este nimic adevărat din acele acuzații, mulțumind ”cu recunoștință Ghidului spiritual pentru lecția spirituală oferită și că, prin ajutorul lui, au fost demascate viperele”, în loc să-i reproșeze acestuia că a lansat o întreagă conferință acuzatoare doar pe baza unor zvonuri aberante!

Iată dovada alienării adepților de la MISA, care manifestă un gen de sindrom Stockholm (că tot are Bivolaru azil în Suedia)!




6 comments:

  1. "No comments:" De ce nu comenteaza nimeni la mis@=secta? Toata lumea stie ca e secta. Misani stiu , exmisanii stiu, romanii stiu, toata omenirea stie, chiar extreterestri benefici si malefici stiu ca mmis@ este scta. Dar este foarte bine ca faci aceste episoade.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie nu-mi vine să comentez pentru că nu pot citi articolele din cauza formatării - și pentru că puținul pe care-l citesc pe diagonală nu-mi spune nimic din ce nu știam. Dacă eu, care am fost la MISA, știu despre ce e vorba și sunt în linii mari de acord cu poziția de „MISA e nașpa”, nu am răbdare să citesc tot ce e aici, poate că n-au nici alții.

      Delete
    2. "nu pot citi articolele din cauza formatării" - mai exact la ce te referi ?

      Delete
    3. Cred ca nici nu prea mai e de comentat. Aceasta secta se va stinge, in momentul in care Bivo se va duce la cele vesnice. Actualii lideri asteapta cuminti momentul, dupa care va incepe paruiala pe bune. Spalatii pe creier se vor duce cu cel cu care rezoneaza cel mai mult. Membri de buna credinta se vor indeparta scarbiti spre alte cai spirituale.

      Delete
    4. Mă refer la cornucopia de culori, îngroșări, italice, sublinieri, link-uri care ar fi trebuit să fie hyperlinkuri dar sunt scrise verbatim, linii noi băgate alandala prin paragrafe (ați copiat textul dintr-un OCR sau care e faza?). Nu cred că am văzut site-uri care să arate mai chinuitor de când am învățat html în clasa a zecea și am încercat fiecare formatare posibilă în același timp.

      Delete
    5. Nu cred ca autorii materialelor au pretentia postarii unor lucrari de doctorat (desi se apropie) cu toate elementele de forma necesare. Cred ca important este continutul in sine, informatiile, corelatiile dintre ele si dovezile indicate. Apreciez de asemenea tonul degajat, fara pretentie de adevar absolut. Si daca mai adaugam si faptul ca este gratuit si usor de accesat ... eu pot spune ca formatul nu ma impiedica in nici un fel sa-l parcurg in cele mai bune conditii. Asa ca pentru autori si administratori ... felicitari si multumiri.

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400