Friday, March 5, 2021

MISA demascata - acuzatii grave aduse de Mihai Rapcea

 Mihai Rapcea, fost avocat al lui Gregorian Bivolaru si al MISA: MISA = sistem sectar toxic, opresiv, bazat pe autoritatea absoluta a gurului si pe frica. Gregorian Bivolaru, l-a implementat pentru a avea controlul asupra lui


https://rapcea.ro/despre-esecul-spiritual-la-misa/

Avocatul Mihai Rapcea, ce a fost suspendat de la cursurile MISA acum cativa ani din cauza articolelor critice la adresa miscarii, nu a mai publicat de multa vreme ceva legat de MISA pe blogul lui.

A rupt tacerea acum cateva zile in incercarea de a intelege cauza lipsei realizarilor spirituale ale cursantilor MISA. Desi isi incepe observatiile timid si continua lipsit de patima sau ura, Rapcea aduce acuzatii grave lui Bivolaru si sectei pe care o pastoreste.

https://www.youtube.com/watch?v=A_xhSaOJMjg

MISA - reclama mincinoasa si lipsa rezultatelor

(Min 3:10) "Pretentia spirituala absoluta este ca avand un maestru perfect realizat, pe Gregorian Bivolaru, in fruntea ei, MISA ofera cea mai buna pregatire spirituala si sansa de eliberare spirituala, de realizare spirituala a cursantilor, a celor care participa la cursurile ei, care sunt sub indrumarea acestui profesor de yoga.
Eu nu ii neg lui Gregorian Bivolaru calitatea de profesor de yoga, nici scolii de yoga nu le neg calitatea de scoala de yoga, pentru ca asta sunt si una din cele mai bune, felicitari.
Insa ceea ce neg este reclama mincinoasa si lipsa de rezultate.
"


Probabil din dorinta de a fi neutru si obiectiv, Rapcea nu doar ca s-a zapacit si s-a exprimat aiurea (vezi negarea reclamei mincinoase si lipsa rezultatelor) dar si-a cam dat si cu stangu-n dreptu'.

Calitatea de profesor de yoga a lui Gregorian Bivolaru e "admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipsește cu desăvârșire", ca sa citam din clasici.
Ea este negata insa chiar de diplomele lui Bivolaru, pe care cu tupeu acesta le-a atasat dosarelor din procesele in care a fost implicat. Rapcea le-a avut in mana, stie ca sunt false si ca nici nu atesta ca gurul ar fi profesor de yoga.

Cat despre MISA - scoala de yoga, ca fost avocat al lui Gregorian Bivolaru si al MISA, Rapcea ar trebui sa stie ca MISA a fost fondata ilegal pe baza de fals si uz de fals.
https://www.youtube.com/watch?v=qK88sLc8Uxc

MISA - sistem opresiv, sectar, bazat pe autoritate absoluta si frica

(Min 6:55) "S-a creat un sistem, care dincolo de practicile spirituale, sistemul de organizare al MISA-ei, care n-are nimic de-a face cu yoga, este unul opresiv la adresa persoanei, care infraneaza mintea, infraneaza inteligenta si mai ales infraneaza curajul, bunul simt si starea de libertate, care astea ar trebui sa fie primordiale in yoga. Or povestea asta arata ca pe o invatatura autentica, care ar putea sa dea rezultatea spirituale extraordinare, daca grefezi un sistem de organizare sectar bazat pe autoritate absoluta si pe frica - frica de a nu fi exclus, frica de a nu fi dat afara - asta infraneaza toate celelalte capacitati latente, care ar trebui sa se dezvolte prin yoga."

(Min 8:45) "Problema ei e ca ea a creat in jurul acestor tehnici, in sistemul de... de... performanta al scolii, a creat un sistem bazat pe frica, iar aceasta frica blocheaza orice rezultate spirituale. Yoga nu se poate face in frica. Ea se poate face doar in stare de completa libertate."

MISA= secta, care blocheaza ratiunea

(Min 10:20) "Or exact asta face MISA: blocheaza ratiunea. Nu analiza ce se intampla acolo, nu te gandi, pentru ca asta ar putea sa te duca la o indoiala demoniaca. Indoiala s-a transformat in ratiune demoniaca.
Nu stiu daca intelegeti. Adica este un pas superior al acestei mizerii de manipulare psihologica a maselor. Ca nu pot sa ii spun astfel.
Astea sunt lucrurile pe care voiam sa vi le spun. Am gasit testul obiectiv prin care MISA poate fi demascata, ca este o scoala devenita secta.
Si anume faptul ca, desi are o mostenire multimilenara extraordinar de valoroasa, pe care o promoveaza, cu toate acestea sistemul in care o promoveaza este toxic.
Si totul se trage de la maniera in care maestrul spiritual al acestei scoli, Gregorian Bivolaru, a inteles sa implementeze acest sistem, pentru a avea controlul asupra lui. Asta este. Pacat, foarte mare pacat. Este branza buna intr-un burduf de caine."


Cum ne-a obisnuit in urma cu cativa ani, Rapcea o ia razna din nou, catre final, in legatura cu capacitatea de reformare a MISA.

"Eu nu neg capacitatea de reformare, pentru ca acea invatatura autentica nu pleaca nicaieri, are totusi nevoie de corecturi si de o transmisie autentica de la sursa, insa in marea lor majoritate practicile de acolo sunt valoroase si dau rezultate.".

Practicile de la MISA sunt luate din carti, nu din documentele originale cu invatatura autentica, prelucrate si adaugite de incompententii de la MISA in frunte cu Bivolaru.
Cine de la MISA sau din afara ei sa transmita autentic de la sursa? Care sursa? Si de ce tocmai la MISA? Pentru ca si-au aratat in cadrul ei "competenta" in 32 de ani de "siluire" a disciplinei yoga si de distrugere a atator destine?

(Min 11:50) "...daca nu putem testa MISA in ceea ce priveste rezultatele spirituale absolute o putem testa la rezultatele partiale, acestea lumesti, unde gradul de obiectivitate, de obiectivare, este mult mai mare si unde putem prin analiza practicantilor acelora care frecventeaza unii de zeci de ani aceste cursuri... MISA a ajuns la anul 32 de curs de yoga, da, este cel mai lung curs universitar din lume [rade], nici nu stiu daca... poate doar la .... insa aici este premiera. Uite, Gregorian Bivolaru se poate lauda cu o premiera galactica in directia asta. Cred ca nici extraterestrii n-au o scoala de yoga de 32 de ani."

Rapcea nu mai e la MISA din punct de vedere fizic de multi ani, dar din pacate din multe alte puncte de vedere este la fel de dus cu pluta ca fostii sai colegi de secta.
A ramas cu multe sechele de la MISA.

preluat de pe forumul exmisa:

No comments:

Post a Comment

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400