Wednesday, September 28, 2022

MISA - Jocul perfid al diavolilor

Luni 26.09.2022, între orele 19:40-20:05, MISA TV a transmis un mesaj "din partea Ghidului spiritual adresat persoanelor care nu au ales să participe la conferințele suplimentare ce au fost programate ca un complement al Taberei spirituale yoghine ezoterice pentru vacanța de vară 2022". De atunci a tot fost reluat, să nu care cumva să îl rateze cineva. 

Gregorian Bivolaru a repetat la începutul și la sfârșitul noii sale expuneri ideea principală a mesajului său anterior, și anume, că A DECIS suspendarea conferințelor ce erau programate pentru a doua zi bonus la tabăra de vară, datorită participării reduse la prima zi bonus și A HOTĂRÂT ca ele să fie audiate în cadrul taberei de primăvară din 2023.  

Apoi a dezvăluit rapid, care e de fapt durerea lui cea mare în acest context, cine sunt de fapt cei vizați de mesajul lui: cei ce aveau gratuitate în tabără. Din "felurite motive, care, dincolo de aparențe, nu sunt înțelepte", chiar și adepți MISA care aveau gratuitate la această tabără nu au catadicsit să ia parte la conferințele pregătite  "cu multă trudă" de "gurul de Tărtășești"

"Este necesar" ca respectivele "ființe umane" să conștientizeze "jocul perfid al diavolilor" și să se întrebe, dacă nu cumva sunt manipulați "de diavoli tocmai pentru a pierde șansa de a beneficia de aceste noi conferințe care desigur sunt de un imens folos".

Cu această ocazie "Marele Mutilator de Citate" a transformat

"Cea mai mare artă a diavolului este să ne convingă că nu există." (Charles Baudelaire)

în

"Cei inițiați au menționat adeseori cum că ”cea mai colosală și abilă păcăleală vicleană a demonilor este să îi convingă și să îi determine pe oameni să considere, să gândească fără încetare, că diavolii nu există”."

Ne-alegerea participării la programul special evidențiază deci "o sui generis lucrătură a diavolilor", care i-au manipulatpăpușărit pe mulți. De asemenea este o dovadă a saturației lor spirituale. 

"Este binevenit" ca de acum încolo aceștia să procedeze "neîntârziat la o analiză înțeleaptă de felul ”dar dacă, prin alegerea mea de a nu participa la o anumită exemplificare spirituală, la o anumită conferință în cadrul căreia sunt expuse aspecte esoterice noi interesante, sunt în realitate blocat/blocată, sabotat/sabotată cu perfidie și abilitate de diavoli, ce urmăresc să nu aflu anumite taine esoterice, anumite informații ce îmi pot fi utile, mai ales în aceste vremuri apocaliptice pe care, vrând-nevrând, le trăim în ambianța aceste planete albastre?”"

Mai mult decât atât, plin de "umilință", cum îl știm, Aurolsson face o analogie între neparticiparea la conferințele lui și o parabolă a lui Iisus - "Pilda celor invitați la cină", redată în biblie. 

Bonusurile lui Magnus ar fi "un mic diamant șlefuit cu migală""un diamant micuț cu zeci de fațete tainice". Orice alte preocupări ar fi "un ciob oarecare ce poate fi colorat, dar în realitate tot ciob este"

Normal că încearcă să manipuleze, sugerând că "ființă umană înzestrată cu inteligență practică" ar alege diamantul cu o "valoare reală imensă".

În plus, cei cu gratuitate la tabără, care nu au participat la activitățile complementare, nu ar fi în stare să aprecieze "prompt, cu bun simt, într-un mod inteligent și înțelept ceea ce este oferit în mod gratuit".

În acest context gurul aduce în discuție marea lui obsesie, Atributele Dumnezeiești, pe care nu toți cursanții ar fi în stare "să le atragă zi de zi în universul lor lăuntric", preferând, datorită egoismului, prostiei și letargiei în care se complac, să "canalizeze exact opusul funest" al acestora. 

În final ctitorul MISA amenință voalat cu pedepsirea celor în greșeală, fără să dezvăluie in ce constă aceasta. 

"Se vor lua de asemenea măsuri de bun simț, firești, inteligente cu persoanele care, deși au avut gratuitate, în mod paradoxal, nu au ales să o fructifice după cum era urgent necesar." 

De asemenea Bivolaru speră că mesajul lui să nu fie trecut cu vederea sau uitat.


Impresii

Bivolaru și-a început prelegerea într-un ritm foarte lent. Parcă ar fi fost sedat. Debusolat... În cadrul primelor trei fraze s-a tot oprit, a lăsat fără sens pauze mari. Mult mai mari decât în mod normal. Pe parcurs și-a revenit și a citit de pe foi în ritmul și cu tonul binecunoscut. 

A recurs, comme d'habitude, la maimuțărelile de rigoare la "citarea" unor replici imaginare ale celor ce n-au participat la programul bonus. Și la manipularea auditoriului. 

Foarte șocant e numărul redus de vorbe de ocară. 

Ce-o fi pățit gurul MISA? Ce pulberi o fi ținut sub limba de la ultima conferință încoace, în care a exemplificat ca nimeni altul starea de "cocoș turbat"?


9 comments:

  1. Foarte șocant e numărul redus de vorbe de ocară.

    Nu-i de mirare la cãt i-au fost "lãudate" țãțismele de obor aici pe blog (magnus îsi începe ziua cu o lectura a blogului :D)

    ReplyDelete
  2. "În plus, cei cu gratuitate la tabără, care nu au participat la activitățile complementare, nu ar fi în stare să aprecieze "prompt, cu bun simt, într-un mod inteligent și înțelept ceea ce este oferit în mod gratuit."

    Adica nici Moldova nu-l mai iubeste. 😁 Explicabil! 😂

    ReplyDelete
  3. "Bivolaru și-a început prelegerea într-un ritm foarte lent. Parcă ar fi fost sedat. Debusolat..."
    A început lent ca să pară "hiperconștient în Sine" sub ochii "aspiranților". E o tehnică de manipulare vorbitul "sedat, debusolat". Când era în țară, în unele ocazii, s-a folosit de acest gen de vorbire să-i țină suspans pe "aspiranți" care așteptau cu mâinile la gură ce va emana din "materia spirituală" a Mult-Iubitului. Chiar și pe atunci vorbea neobișnuit de lent când toată lumea era ochi și ureche pe lângă el.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maxim as numi-o tehnica de marketing.
      In mod real o vad ca pe o clovnerie ineptã emanata dintr-un creier putin logic, putin cenusiu.

      Delete
    2. Am ascultat și eu mesajul... nu cred că este o tehnica, omul are o formă de afazie de tip dislexic. Probabil a avut o toată viața dar acum, la batranete s-a accentuat. Foarte posibil nici vederea nu l mai ajuta de nu poate citi de pe propriile hartii.

      Delete
  4. ca sa fiu in ton cu exprimarea... reiterez cererea, dorinta pura, aspiratia sincera, de a crea un forum pe acest blog. Sa ne putem crea conturi si sa comentam ca sa ne antrenam antahkarana. Ar fi misto si ar intrece cu mult ce a fost candva blogul rapciugos mai ales ca aici sunt mult mai multe articole. Cred ca un template mai bun ar fi suficient

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu te opreste nimeni sa-ti faci account de blogger daca doresti sa-ti apara numele la comentarii.

      Cred ca un template mai bun => ceva concret ?

      Delete
    2. ba ma opreste! exact asta este ideea: nu vreau sa comentez cu contul meu aici. Nu iti inteleg obiectiile.
      Dupa cum vezi majoritatea comentariilor sunt "anonymus". Problema este ca nu stii cu ce "anonim" vorbesti si discutia nu poate sa se dezvolte.

      Delete
    3. Profilul il faci "invizibil" / privat. Iti iei un nickname (adica schimbi numele tau de blogger) care nu are legatura cu numele tau sau contul tau (cunoscut poate de misani) si comentezi linistit (nemaifiind anonim).

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400