Wednesday, March 6, 2024

Mesaj către sectă

Un cititor - colaborator ne-a trimis mesajul care urmeaza (publicat pe telegra.ph)


Mesajul lui C.A. trimis la conducerea MISA, la yogaesoteric, la mai multi instructori, inclusiv Catrina si Stoian si la alti cativa cursanti.

citiți aici => Mesaj către sectă


8 comments:

  1. Problema este pusa in mod eronat de catre ambele parti aflate in disputa.
    Va rog sa nu mai citati dintr-o traditie pe care nu o cunoasteti deloc. E un talmes-balmes rezultat din combinarea ignorantei crase cu nevoia de a va da mari cunoscatori (la apa mica).
    Despre Yin si Yang se mentioneaza doar in traditia chineza. Daca cineva de aici stie macar macar un singur text indian unde sa face referire la yin si yang in mod explicit, va rog respectos sa il mentionati aici si eventual sa dati un link pt descarcare.
    Yin inseamna versantul intunecat al unui munte, iar yang versantul luminos. Luati orice carte de medicina traditionala chineza sau de Yijing, si veti afla ca partea stanga a corpului este yang, iar cea dreapta este yin.
    De exemplu in acest video se mentioneaza clar regula masculin = stanga, feminin = dreapta
    https://youtu.be/3kBm9542m64?si=o-2lzGs3YZUefdvS
    la minutul 1:30
    Daca sunteti interesati, pot da si alte surse care mentioneaza in mod explicit cele afirmate mai sus.
    De asemenea, sensul orar este yang, iar cel antiorar este yin. Din acest motiv exact cum apare in articolul publicat pe Telegraf, TAIJITU (sau in limbaj gregorienesc, yantra yin-yang) se roteste in sens ORAR, considerat a fi sensul yang, luminos, cand este asezat pe portile din China.
    Este adevarat ca exista autori dubiosi, cum este Georges Ohshawa, care pun toate polaritatile fix pe dos. Dar acesta este un inventator care nu are nici o legatura cu traditia, fiind un obscur doctor francez de origine japoneza, care afirma sus si tare ca sudul este yin, nordul este yang, luna este yin, soarele este yang. Confirm acestei afirmatii s-ar intelege ca sudul este intunecat, iar nordul luminos. Dar oare de ce muschii cresc pe partea nordica a trunchiului copacilor, si oricine vrea sa aiba o casa calduroasa si luminoasa, o alege pe cea cu expunerea catre sud?
    Georgel acesta ajunge pana la a spune ca cerul este yin, iar pamantul este yang, lucru pe care nici macar Grigoritza ot Tartasesti nu-l afirma din cate stiu eu...
    Asadar, va propun sa incepeti prin a dobandi baze solide cu privire la teoria yin-yang, fundamentate pe traditia in care au aparut, ca altfel va faceti de rasul curcilor. Sau, stati in banca voastra si limitati-va cumintei strict la Yoga.

    ReplyDelete
  2. Profu' de fizica - turist de lux, cu efecte la scara internațională! 😂

    ReplyDelete
  3. inainte de a intra intr-o polemica taioasa legata de cum este de fapt spirala de la MISA, asigurati-va ca sunteti in cunostinta de cauza despre ce este cu adevarat Yin si Yang.
    Va propun o actualizare minimala a cunostintelor voastre legate de acest subiect, prin link-urile de mai jos. Incepeti prin a elimina aberatiile de genul "stanga este yin, dreapta este yang".

    https://www.sacredlotus.com/go/foundations-chinese-medicine/get/yin-yang

    https://youtu.be/PH-G3M242t0?si=pPD8AbM2j6w8AOOp
    minutul 4:03

    si pentru o intelegere prin aducere la concret:
    https://youtu.be/eAcGvbaJgbw?si=r89XLRui3ZaJNrR3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te-ai trezit și tu acum că ai descoperit apa caldă. Toată lumea știe că la nivelul capului polaritatea este inversă față de restul trupului. Da, ochiul stâng corespunde aspectului yang și ochiul drept celui yin. Stai cam prost cu înțelegerea. În video-ul indicat bărbatul și femeia își așează mâinile în aceste moduri tocmai pentru a echilibra tendințele naturale pe care le au (bărbat = yang, femeie = yin). Deci mâna stângă la bărbat = yin iar mâna dreaptă la femeie = yang. Este corect așa cum este prezentat aici. Mai degrabă tu înțelegi anapoda. Dacă Ohshawa se referă la polii magnetici (ai Terrei sau a unui magnet) are dreptate, Sudul este yin iar Nordul est Yang. Bineînțeles că polii geografici sunt invers cu cei magnetici in cazul Terrei.

      Delete
    2. Muoaaaama, m-au incuiat, vericule! Merci ca mi-ai ridicat mingea la fileu! Apa calda de care zici este yang in raport cu apa rece care este yin.
      Nu poti sa pui propriile tale judecati in gura traditiei de unde provin notiunile pe care le folosesti . Caracterizarea in yin si yang se refera la realitatea obiectiva, nu la echilibrari. Unde dumnezeu ai gasit tu ca se vorbeste despre plus si minus in traditia chineza, si despre forte care nu se vad? Nu poti sa vii cu criterii inventate de tine pt ca asa vrea muschiul tau!
      Traditia chineza este despre definirea categoriilor prin aliniere logica, si nu despre ce apare pt a echilibra contrariile.
      Nordul este locul unde stai cu picioarele pe pamant, si nu un gand care iti trece prin cap, si este yin pt ca este din ce in ce mai frig si ti se face frig. Nu poti sa zici ca este yang pt ca iti pui haine din ce in ce mai calduroase ca sa echilibrezi frigul care altfel ti-ar intra in oase. Amesteci mere cu pere si in final este normal sa te cufuresti ca dreaq'. Pe logica ta stramba poti sa imi zici ca apa calda, descoperita de tine, si nu de mine, este yin, pentru ca este destinata sa-mi echilibreze excesul de yin atunci cand mi-e frig.
      Ca sa iti fac un pustiu de bine, afla ca cele 2 categorii, yin si yang, se refera la locul in care esti, si nu la destinatia unde vei ajunge. Nu poti sa stai intr-un loc si sa fii simultan si la Bucuresti, si la Ploiesti (decat daca esti MISAn)
      In final, iti recomand cu caldura cartile maestrului Cezar Culda, care a tradus din chineza cum sta treaba cu traditia yin-yang, fara sa o modifice cu nimic, asa cum observ ca ai tu tendinta.

      Delete
    3. https://www.youtube.com/live/VXa0jsGS6aQ?si=uctxWOYZQSFuyywA

      Bre nea spiritualule!
      Bre, trai-te-ar Dumnezeu!

      In afara de judecatile de valoare gen "stai prost cu înțelegerea" și aia cu "apa calda" mai ai și alte argumente sau astea sunt toate? Repet, eu ma refer strict la noțiunile originale de yin și yang (yinyanglun), nu la polaritati, poli magnetici, magneți puși pe cap și alte alea la care nu ma pricep și nici nu ma interesează. Ma refer doar la aberațiile gen "spirala yin" "stanga e yin și dreapta yang" și alte alea. Dacă zici "magnetism nu-stiu-de-care" s-a încheiat discuția din punctul meu de vedere.

      Poti sa argumentezi coerent, sa vii cu dovezi? Sau aici ti s-a terminat avantul revolutionar?

      Uite, eu dau mai jos poze din cartea Maestrului Cezar Culda, de la capitolul teoria YinYang. Omul asta a avut bunul simt sa invete limba chineza , sa mearga direct la sursa in China si sa traduca personal textele autentice ale traditiei. Apoi rezultatele cercetarii lui le-a pus in carti ca asta:

      https://r2.easyimg.io/dvkdwrtv9/stanga_dreapta_sus_jos.jpg

      https://r2.easyimg.io/dvkdwrtv9/tabel_asocieri.jpg

      https://r2.easyimg.io/dvkdwrtv9/interior_exterior.jpg

      Si a aplicat cunoasterea asta pe pielea si pe fiinta lui. Chiar daca caracterizarea traditionala in yin si yang ar fi gresita din temelii si dreptatea ar fi la tine, uita-te la rezultate. Uita-te cum sta, cum priveste, ce si cum vorbeste, si compara-l cu produsul Tartasestiului. Eu il parafrazez pe Grigoritza insusi, si iti spun ca asa cum pomul se cunoaste dupa roade, o cale spirituala se cunoaste dupa cum a ajuns omul care a parcurs-o. Iar Cezar, asa cum il vezi in carne si oase, a facut putin Qigong, oleaca de Medicina Traditionala Chineza si o bruma de Taichi, toate avand la baza teoria YinYang.
      Observa-l pe Maestrul Cezar Culda si indrazneste sa faci comparatia... La varsta de peste 50 de ani parca arata altfel decât maitre Grigoritza zis Gulie din Tartasesti, ala care a propavaduit ca yin-ul e pe stanga.

      Problema nu e la Gregorian Aurolsson, despre care amandoi stim ca este un amestec de analfabetism functional, de penis peste medie, de sindrom Tourette si de tupeu de borfas. Problema este la tine, pentru ca impartasesti fix acelasi tipar de gandire ca cel promovat de el, pe care apoi il combati, negandu-te pe tine insuti!

      Dovada: dupa logica ta, legat de clipul cu salutul chinezesc, bărbatul ar trebui sa fie cât mai feminin și femeia cât mai masculina "ca să și echilibreze tendințele naturale". O fi valabil la MISA, dar nu și în traditia chineza. Pute a "stare androginala glorioasa" și alte Grigorisme.....

      Apoi: Ai grija sa nu mai confunzi noțiunile. Da, căile piramidale se încrucișează cum ai zis tu ca "toata lumea stie", dar asta nu IMPLICA ca o emisfera e yin și alta yang și corpul e invers. Teoria conform careia emisferele sunt diferite e pseudostiinta, te rog verifica. Nu s-a demonstrat niciodată asta.

      https://youtu.be/ZMSbDwpIyF4?si=TysA0DMUXj5EsyeT

      Nu "toată lumea stie" asta, ci doar "toata lumea de la MISA", plus ale medii pseudostiintifice, NLP like.

      Abia astept sa ma combati vehement ;)

      Delete
    4. Yinyang nu este un adevăr științific, ci un aspect care tine de cultura chineza. Corectitudinea noțiunilor nu se dovedește prin urmare științific ci comparând cu sursa. În știința nu exista yinyang, iar când a apărut traditia chineza nu exista știința....

      De exemplu, în ortodoxie crucea se face într un anumit fel considerat corect. Dacă o faci pornind de la buric nu este nimic în neregula științific, dar e incorect prin raportare la traditia creștină.

      E asa sau nu?

      Delete
    5. Yinyang NU SUNT NICI ADEVAR STIINTIFIC NICI SPECULAȚII. Sunt un aspect al CULTURII CHINEZE. Exista aspectul CORECT, iar acesta nu se probează științific, ci prin raportare la sursa. Dacă spui ca în ortodoxie crucea se face de la dreapta la stânga este CORECT, fără a fi un adevăr științific. Ce e asa greu de înțeles?

      La fel MEDICINA TRADITIONALA CHINEZA. Este o disciplina PRESTIINTIFICA, EMPIRICA. Poate îți va părea șocant, dar știința în forma ei actuala nu a fost tot timpul aici. Mai mult, acel CORECT al tău științific, este și el supus la greu relativității. Dacă în 1980 se zicea "ouăle fac rău la colesterol" și în 2003 se zicea "stai asa, ca se pare ca totuși nu e asa", nu pot fi amândouă CORECTE. Știința este o succesiune de ipoteze revizuite periodic și nu un adevăr absolut. Iar omul nu are doar o dimensiune științifică, ci și o dimensiune care tine de cultura și spiritualitate. Încearcă sa accepți aceste lucruri evidente.

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400