Monday, October 7, 2024

Profesorii autointitulați și The Wonder Woman

Am preluat - cu consimţământul autorului - acest articol.


La cursul de yoga MISA se află foarte repede că femeia, prin diminuarea și anularea menstruației va deveni chiar mai capabilă mental, psihic și fizic decât barbații. Pentru aceasta sunt "relevate" tehnici de transmutare și sublimare a potențialului erotic. Una din aceste tehnici după cum știm de la domnul profesor GB este uniunea sexuală continentă. Nu continență sexuală cum dorește dumnealui să spună; în limba română si engleză continența înseamnă înfrânare și atât. 

De unde apare această teorie a femeii care astfel va fi mai capabilă să facă orice, nu doar față de ea însăși dar chiar mai capabilă decât barbații? Adică concret cu degetul pe text, cine poate să spună? Este aceasta o promisiune în yoga, fie ea și tantrică sau este o teorie "made în Bivolaru"?

După cum am mai văzut aici pe blog, cartea lui GB "Taina menstruației" este în mare parte o copie a cărții lui Raymond W. Bernard dar căreia i s-a deturnat total sensul. Oriunde dr Raymond W. Bernard a scris cuvântul  continență cu sensul clar de abstinență sau asceză, GB a concluzionat că este vorba de  uniune sexuală continentă. 

In  cartea lui RB apar câteva capitole preluate integral de la alți autori dar despre care acesta spune cinstit și clar de la cine sunt preluate. GB preia capitolele și spune că este "un studiu asupra cărții scrise de...", lăsandu-ne eventual cu impresia ca el a făcut studiul. 

Bun, până aici. Intre aceste preluări ale lui GB una din surse dispare, în sensul că nu este numită, dar textul ușor modificat este prezent în carte. Despre ce credeți că este vorba, tocmai despre "Superioritatea biologică a femeii". 

Să vedem și cum este introdus în carte acest capitol. Capitolul 8,  SUPERIORITATEA BIOLOGICĂ A FEMEII, are două subcapitole. Primul se numește "Raymond Bernard - citate autobiografice legate de studiul său asupra fenomenului menstruației", iar al doilea "Argumente care confirmă superioritatea biologică a femeii". Îmi poate spune cineva care a citit acest capitol că nu se înțelege că al doilea subcapitol este scris tot de Raymond W. Bernard?  

Ei, acest capitol în cea mai mare parte este preluat și de către dr Raymond Bernard din cartea "The Secret of Regeneration" scrisă de profesorul Hilton Hotema. Aici capitolul se numeste "Woman the Superior":

https://www.mediafire.com/file/fykxmr4ua615hsi/Hilton_Hotema_-_The_Secret_Of_Regeneration_Part_2.pdf/file (pagina 276)

Cine este acest profesor și de ce numele său este ascuns? Titlul de profesor ce înseamnă, profesor de ce anume? De ce nu a apărut, în atâția ani,  la editurile MISA cartea întreagă a acestuia sau măcar o altă carte scrisă de dumnealui? De ce nu este trecut  în bibliografia cărții "Taina menstruației"?

Aflăm din everibodywiki.com că a fost: "a 20th-century American alternative health writer, esoteric author and mystic". Eu înțeleg de aici că a fost un scriitor!  

Caut mai departe să vad ce e cu titlul de profesor, și cum nu găsesc îl intreb pe Bing. Acesta răspunde: "Hilton Hotema a folosit adesea titlul de „profesor” în lucrările sale publicate și în materialele sale promoționale. Acest titlu era probabil autoproclamat, reflectând cunoștințele sale vaste și tonul autoritar pe care îl adopta în scrierile sale. Nu era un titlu academic conferit de o universitate, ci mai degrabă o modalitate de a-și stabili credibilitatea și expertiza în domeniile despre care scria. 

Folosirea titlului de „profesor” este un bun exemplu al modului în care unii autori își creează o personalitate pentru a-și spori autoritatea și a atrage publicul."

Păi noi aici mai știm un profesor... :)

Hai să vedem de ce cred mai departe că numele său a fost ascuns către cursanti. În cartea din care este extras capitolul el spune, asemenea cu dr Bernard, că este nevoie de continență-înfrânare. Șî nu doar în această carte.  Ca urmare a fost greu pentru GB să declare că a făcut "un studiu asupra cărții, ar fi fost mult prea mult. Apoi pentru că acest autor are cam 80 de cărți publicate, nu câteva ca dr RB, și că i-a fost teamă ca fie si întredeschizând ușa către acest autor, avalanșa de cărți care ar fi putut veni l-ar fi strivit.  

De ce oare simte nevoia GB să copieze din carți scrise de cei care promovează asceza sexuală, să înteleg că nu există asemenea promisiuni în carțile de la baza sistemului yoga, fie el și tantric?


Cu umilința omului care știe că poate greși îi întrebăm pe cei de la MISA, ei ar trebui să știe răspunsurile la aceste întrebări. De fapt consider că este obligatoriu să știe:

1. Ce ne pot spune despre profesorul Hilton Hotema mai mult decât putem citi pe net?

2. Concret, cu degetul pe text, unde anume este scris în cărțile fundamentale ale tradiției yoga că femeia, prin anularea menstruației, poate fi mai capabilă decât bărbatul?

3. Și de fapt, ne pot arăta un text dintr-o scriere veche yoga că menstruația se poate anula? Adică nu că au stabilit ei ca menstruația este echivalentul  fluidului sexual al bărbatului și ca urmare există analogii. Concret! 

Mulțumesc!


 Mai am ceva de adăugat în legătură cu această carte. In cartea “Taina menstruației”, aflăm încă de pe prima pagină că aceasta “are la bază cartea … doctorului Raymond Bernard”. La prima vedere, pare interesant, deoarece ne gândim că este vorba despre o carte scrisă de un doctor, în sensul de medic, nu-i așa? În limba română, când spunem că cineva este doctor, înțelegem de obicei că este medic. Când ne referim la cineva care are un doctorat într-un anumit domeniu, spunem “doctor în…” sau “cu doctoratul în…”.

Ei bine, Raymond W. Bernard are de fapt “doctoratul în…”. Titlul său de Ph.D. este prescurtarea de la Doctor of Philosophy, adică doctorat în filozofie!


8 comments:

  1. Dr. Raymond, pe numele lui real Isidor Siegmister, era evreu rus emigrat in America, cu doctorat in Teosofie si un intens promotor al multor bazaconii cu care a rezonat ori inca mai rezoneaza MISA - extraterestri, intraterestri, pamant gol, arianism (culmea, pentru un evreu), orgon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adica doctorul asta facea ce se zice in Protocoale iar Bivilica il promoveaza ca Doctor.

      Delete
  2. Ph.D nu inseamna doctor in filozofie ci arata ca a atins cel mai inalt grad in stiinta sau domeniul respectiv

    ReplyDelete
  3. Acestea sunt titlurile lui Raymond W. Bernard citite de pe prima pagină a cărții Taina menstruatiei:

    A.B.: Aceasta este prescurtarea de la Artium Baccalaureus, care este termenul latin pentru Bachelor of Arts (B.A.). Este o diplomă de licență acordată de obicei în domeniile artelor și științelor umaniste.

    M.A.: Aceasta este prescurtarea de la Master of Arts, o diplomă de master acordată în domenii precum științele umaniste, științele sociale sau artele frumoase.

    Ph.D.: este perscurtarea de la Philosopher Doctor. Este o diplomă academică avansată acordată de universități, de obicei după finalizarea unor cercetări aprofundate într-un anumit domeniu de studiu. Aceasta inseamna doctor in filozofie si nu doctor în medicină, care este denumit de obicei M.D. (Doctor of Medicine).

    ReplyDelete
  4. De pe wikipedia: Walter Siegmeister later known as Raymond W. Bernard.
    Walter graduated from Columbia University in 1924, and received his Masters (1930) and Ph.D (1932) degrees in education from New York University.[5] His Ph.D thesis was titled Theory and Practice of Dr. Rudolf Steiner's Pedagogy (New York University, School of Education, 1932). Under the name Bernard, Walter later settled in Florida.[5] Siegmeister died of pneumonia in 1965.
    Are doctorat pedagogie.

    ReplyDelete
  5. Autorul articolului ar trebui sa stie ca subiectul menstruatiei stopate in textele tantrice [sec. 7 D.C. si dupa] nu apare deloc si niciun text nu propune suspendarea ciclului menstrual pentru o yoghina chiar si in tantrele mai noi. E o inventie a de-busolarului sau o preluare a unor idei aparute in sec. 19 D.C. +

    ReplyDelete
  6. Eroare totala in teorie din moment ce anularea totala ciclului menstrual coincide cu al treilea stadiu al triadei: fecioara, mama, baba ca sa zicem asa in cultul tantric, pentru ca anularea totala este menopauza pe intelesul tuturor. Nu exista nici macar o singura indicatie textuala referitor la necesitatea opririi sau anularii ciclului menstrual pentru o yoghina in toata literatura tantrica. La fel cum nu exista o impunere asupra non-ejacularii cand texte prea bine cunoscute vorbesc despre extazul provenit in urma ejacularii. Deci, in concluzie, nicio infranare fizica nu aduce mantuirea fara transformarea mintii, orice infranare sau asceza este o minciuna totala in care traieste cel amagit.

    ReplyDelete
  7. Un subiect sensibil de altfel. Daca suspendarea ciclului era o tinta, de ce femeile la cursul de tantra au fost invatate sa foloseasca dilutii din menstre. Am mai amintit despre textul cu clondirul fermecat, dar nimeni nu a mai postat aici continutul aceluia. Ar fi interesant sa se reposteze textul in cauza, poate asa isi dau seama si adeptii si adeptele despre magia bazata pe dilutii din menstre pe care vigurosul arestat l-a promovat la cursul de shakti, desi acelasi arestat a promovat suspendarea completa a ciclului menstrual. O sa caut textul in arhiva vechiului exmisa, pare un subiect interesant in prisma acestei postari.

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400