Saturday, January 1, 2022

Cine sunt Eu? - MISA în căutarea sinelui pierdut

 De mai bine de 20 de ani, la cumpăna dintre ani, MISA organizează o tabără de revelare a sinelui. Înainte se ținea la București, Costinești, Herculane sau Brașov.


Pe 18 noiembrie 2021 site-ul yogaesoteric anunța că "Tabăra internațională de revelare a Sinelui-Esență (ATMAN)" se va desfășura în perioada 29 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, ca și anul trecut (în mediul cel satanic, adică) online. https://yogaesoteric.net/taba%cc%86ra-internationala-de-revelare-a-sinelui-atman-2021-2022/
https://archive.is/GzPKA

“În cadrul acestei tabere, care va beneficia de susținerea spirituală telepatică a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, va fi oferită și exemplificată din perspectiva supramentalului metoda fundamentală în 14 etape de revelare a Sinelui-esență (ATMAN) prin introspecție meditativă, împreună cu alte aspecte inițiatice deosebit de importante.

„Ansamblul unic de informații și aspecte practice secrete care va fi oferit în cadrul acestei tabere spirituale este menit să constituie fundamentul ezoteric al accederii directe, pe o cale extraordinar de rapidă și de eficientă (dar totodată ușor accesibilă) la realitatea esențială a Sinelui suprem și nemuritor, Atman. Astfel, așa cum vă veți putea convinge participând la această manifestare spirituală de excepție, revelarea Sinelui, deși este privită în general ca fiind un obiectiv greu de atins și rezervat doar yoghinilor foarte avansați, este pe deplin accesibilă pe baza unei ghidări și a unei impulsionări spirituale adecvate.

Revelațiile ezoterice care vor fi oferite în cadrul acestei tabere spirituale vor permite accederea, dincolo de orice explicații, descrieri sau înțelegeri intelectuale, la Realitatea fundamentală a Sinelui etern și absolut, Atman, precum și permanentizarea gradată a acestei realizări chiar în viața de zi cu zi.” – Nicolae Catrina, coordonatorul Taberei de revelare a Sinelui"


Pe 29 noiembrie 2021 yogaesoteric publica un nou anunț, mai mobilizator decât primul – din ciclul “Misani din toate țările, uniți-vă!” - prin care spera probabil să convingă masa de manevră de la MISA că nu e vorba doar de cea mai extraordinară “manifestare spirituală de excepție”, ci de-a dreptul de o premieră cu impact benefic la nivel planetar. https://yogaesoteric.net/o-premiera-pentru-tabara-internationala-de-revelare-a-sinelui-2021-2022/
https://archive.ph/Bu0uK

“Vă anunțăm că Tabăra Internațională de Revelare a Sinelui-Esență (Atman) 2021-2022, desfășurată ONLINE, va fi realizată în premieră într-un deplin unison în toate școlile spirituale afiliate MISA și Federației ATMAN din diferitele țări ale lumii!

Această acțiune la unison, ce se va desfășura cu susținerea specială a Ghidului nostru spiritual, va avea în felul acesta un impact benefic foarte mult amplificat – datorită unor fenomene specifice de rezonanță ocultă – atât în ființa fiecărui participant și a fiecărei participante, cât și la nivel planetar.

Vă așteptăm cu drag.”


Cam aceleași baliverne le folosesc de ani de zile. De exemplu în reclama din 2017. https://yogaesoteric.net/fotoreportaj-tabara-de-meditatie-pentru-revelarea-sinelui-brasov-2017-2018/

“Anul acesta programul special de meditații pentru Revelarea Sinelui susținut în mod subtil-telepatic de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru s-a desfășurat simultan în România, la Brașov, dar și în Cehia, în Danemarca precum și în alte țări. ”

Pentru înscrierea în tabără e nevoie ca de obicei de completarea unui formular, de două fotografii recente în costum de baie și de plata taxei. Pentru români taxa este 160 de lei. https://yogaesoteric.net/inscrierile-in-tabara-internationala-de-meditatie-pentru-revelarea-sinelui-atman/
https://archive.is/cBB1J

În binecunoscutul stil comunist, conform căruia străinii trebuie să plătească mult mai mult decât autohtonii pentru același serviciu, taxa pentru cursanții străini este de 80 de euro. https://atmanyogafederation.org/news/

Taxa de participare, pardon, “contribuția de participare” se achită în contul asociației AMN, care nu este alta decât Asociația Națională pentru Promovarea Medicinelor Neconvenționale, având ca director pe Andrei Gămulea, cursant, lector Ayurveda și reprezentant al MISA.

Din formularul de înscriere reiese nu doar că această tabăra este de fapt  organizată, oficial, de AMN (deci nu de MISA - oare de ce?), ci și că fiecare participant la tabără în primul rând se înscrie ca simpatizant al AMN. A rămas AMN fără simpatizanți?

Nu e prima oară când AMN încasează taxele pentru taberele MISA. A tot făcut-o cel puțin în timpul pandemiei pentru taberele:

- de primavară 2020 https://misa.yoga/wp-content/uploads/2020/04/Formular_inscriere_tabara_online_v2.pdf
- de vară 2020 https://misa.yoga/wp-content/uploads/2020/07/Formular_inscriere_tabara.pdf
- de revelare a sinelui in 2020 https://yogaesoteric.net/inscrieri-in-tabara-internationala-de-revelare-a-sinelui-care-va-avea-loc-intre-29-decembrie-2020-4-ianuarie-2021-online/
https://archive.ph/0codW


Tabăra de revelare a sinelui era inițial rezervată pentru “elită”, doar pentru “cei aleși”. Se făcea selecție.
https://yogaesoteric.net/fotoreportaj-tabara-de-meditatie-pentru-revelarea-sinelui/

“...de mai bine de zece ani. Au acces cursanţi yoga din ţară şi din străinătate, care trec în prealabil de o etapă de selecţie, ce testează capacitatea fiecăruia de a medita. Anul acesta, aspirația spirituală și elanul interior către Dumnezeu au fost cele mai importante criterii.”(2013)

In 2014 au scos selecția. https://yogaesoteric.net/fotoreportaj-tabara-de-meditatie-pentru-revelarea-sinelui-divin-brasov-28-decembrie-2014-4-ianuarie-2015/

Termenul “sine” a suferit în cursul anilor o serie de modificări, de la SINE SUPREM până la SINE-Esență.

1990+                            SINE SUPREM (ATMAN) – în cursurile (tipărite) de yoga de anul 1
2013-2014                     SINE SUPREM NEMURITOR (ATMAN) https://yogaesoteric.net/fotoreportaj-tabara-de-meditatie-pentru-revelarea-sinelui/
2014-2015, 2015-2016  SINE DIVIN (ATMAN) https://yogaesoteric.net/tabara-de-revelare-a-sinelui-divin-atman-brasov-2015-2016/
2016-2017                     SINE DIVIN ESENȚĂ (ATMAN) https://yogaesoteric.net/tabara-de-revelare-a-sinelui-divin-atman-brasov-2016-2017/
2020-2021, 2021-2022  SINE-ESENȚĂ (ATMAN)
https://yogaesoteric.net/inscrieri-in-tabara-internationala-de-revelare-a-sinelui-care-va-avea-loc-intre-29-decembrie-2020-4-ianuarie-2021-online/

La fel s-a întâmplat și cu metoda de revelare a sinelui. De la banala tehnică a ceasului a cărei descriere nu depășea o pagină în format A5 în cursul suplimentar nr.1 din Anul 1 al cursului de yoga (1990), s-a ajuns la“o excepțională modalitate secretă̆ de revelare a Sinelui prin intermediul experienței estetice sublime” (2015-2018), iar din 2019 la “metodă fundamentală în 14 etape”.

Nu doar prima tehnică, tehnica ceasului, care era într-adevăr foarte simplă, dar toate tehnicile și metodele ce au urmat au fost promovate ca fiind “deosebit de simple, de accesibile și de o extraordinară eficiență”.
Toate fără nici o excepție ar fi metode tradiționale secrete, oculte și revelate doar la MISA, de gurul Gregorian Bivolaru. Cine altul?

Dacă cineva de la MISA și-a revelat cu adevărat sinele va rămâne însă un mister.

MISA a “stors” însă niște mărturii de la unii participanți și le-a publicat în niște broșuri (cel puțin trei la număr). Au fost așa de convingătoare că au ajuns să fie vândute la second hand pe internet.  https://www.okazii.ro/clipe-de-gratie-porti-catre-eternitate-volumul-iii-marturii-ale-unor-particpanti-la-tabara-de-revelare-a-sinelui-brasov-2016-a215175408

Oricum, câtă vreme la tabără participă “ființe umane” carerăspund la nume gen EloraGenialina sau Gloriant, ce nu apar în cartea lor de identitate, n-ai cum să nu te îndoiești de eficiența tehnicilor practicate.

Nici măcar Marius Monete aka Uriell (ce a coordonat cu ani în urmă astfel de tabere) sau Nicolae Catrina aka Adinathananda, actualul coordonator, nu par să fi găsit răspuns la întrebarea cheie “Cine sunt Eu?”.

Dar ce altceva era de așteptat de la niște tabere susținute telepatic de gurul MISA, ce își semna mesajele cu "mereu același"?
Care acelașiGregorian BivolaruMagnus Aurolsson? Sau Nikolay Petrov

2 comments:

  1. Toate școlile spirituale afiliate MIȘA my ass!

    Cea mai puternică filiala MISA din străînătate, NATHA Danemarca, nu pare să se prindă in hora revelării sinelui la unison. ln perioada asta avea programat un "Silent Meditation Retreat", care e altă mâncare de peste, și oricum nu se ține din cauza pandemiei.

    Nici pe site, nici pe platformele de socializare nu au postat nici un anunț legat de tabăra de revelare a sinelui.

    La fel Tara Yoga Centre, NATHA Suedia, Academia Germană, centrul din Belgia.... Au făcut reclamă la diverse evenimente MISA în cursul vremii, dar nimic legat de tabăra lui Nicușor.

    Nici măcar Nicușor sau contrapartea lui feminină nu promovează evenimentul pe rețelele de socializare.

    Unisonul planetar ratat. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am să iau poziția țestoasei în carapace care atunci când i se cere să renunțe la "email, telefon, contact exterior", știe că e doar că să se dea jos de pe ea toate însemnele de civilizație pentru a deveni marfă folosită de oricine/ toți la un loc. Nu am cum să mă conformez acestei cerințe din proprie determinare.

      Un screenshot: https://youtu.be/e6ZBbhI-bTU?t=81
      Unul/ una pe fundal e în patru labe, probabil joacă în rol de șarpe. Iar copilul acela crește cu mintea intoxicată de "naturalețe". Când Dumnezeu a văzut în ce hal se prezentau Adam și Eva, i-a dat afară cu peterecere cu tot din Rai. Dacă scrie în Biblie, trebuie că să fie înțelept, nu neapărat și adevărat. Dumnezeu a vrut oameni, nu animale. Și în nici-un caz carne la conservă - "How can I do you for?" din mesajul de întâmpinare pe site-ul Natha.

      Stoianii au fost născuți, crescuți și educați de părințîi lor ca să facă pe nevinovațîi - asta spune videoul. Pretind că n-au haine pe ei pentru că la batjocură ... românii sunt atât de săraci încât nu-și permit haine, de fapt că românii sunt într-atât de săraci încât nu-și aduc aminte de Dumnezeu, că n-au control de sine pentru că și -l caută , că n-au nici-o ocupație pentru că e pandemie, că au contribuție nulă în societate pentru că sunt unul altuia martor în cuplu.

      Mă încăpățânez să nu trec de moment.
      Așa ca ei ajung odraslele de nomenclaturisti. Toată viața lor s-au simțit pe deasupra altora. Ei doi, Stoian și nevasta-sa , nu o recunosc dar s-au luat unul pe altul pentru că așa le cerea situația de purtător de pașaport în vremea lui Ceaușescu și nu neapărat pentru că se și iubeau.
      Provin din familii de "yes-men" și de liberi oricând și oriunde. Ea a terminat liceul la Jean Monet, el a spus povești de dinainte de revoluție, deci e clar că sunt comuniști amândoi. Din experiența mea cu astfel de specimene, la ei ortodoxia este impusă de familie ca să nu dea notă discordantă in exterior față de restul populației. Altfel manancau jar de la ceașcă.

      Și mai e ceva cu nomenclaturistii: sunt niște idioți. Copiii lor poate să se mai trezească trecând prin școală, dar ei sunt incompetenți pentru că au ocupau funcțîi de conducere nu prin pricepere sau talent, ci prin numire datorită resurselor materiale și ale pârghiilor de avans social.
      Adina și "Advaita", după cum era societatea românească secolul trecut, cel mai probabil sunt nascuți de părințîi lor ca nu cumva aceștia să fi bătut la ochi oamenilor simpli că nu ar respecta comanda lui Dumnezeu de a fi prolifici și a se înmulți. Dacă nu produceau un copil măcar, ajungeau mai jos ca cei pe care îi dispretuiau, ajungeau rușinea societățîi. Astfel Adinei îi lipsește pofta de viață, iar el e prea slab comparativ cu structura să fizică. Chiar și structurii lui fizice îi lipsește ceva. Amândoi nu sunt legați temeinic, arată bolnaviciosi deși nu poți pune exact degetul pe ce. Se poate să nu fi primit atenție din partea părinților și de aceea să își caute refugiul în astfel de manifestări ale societățîi românești precum țiganiada lui Bivolaru: https://www.imdb.com/title/tt10986314/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

      Desigur ei vor acuza că sunt victime ale comunismului. Sunt victime ale părinților lor și al alegerilor personale iar aceasta nimeni nu poate schimba. Nu degeaba regii Europei se spune că aveau coadă. Stoianii îmi aduc aminte de porfiria și boli de care sufereau monarhii.
      Și ei știu aceasta. Dacă nu ar fi avut îndoieli și dacă s-ar fi iubit, ar fi făcut până acum un copil că măcar prin acest copil să se ridice la nivelul părinților lor.

      Nu știu dacă mai trebuie să le revelez vreun sine. Eu n-am compasiune pentru ei, am viața mea de trăit.
      Îți sugerez să faci la fel.

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400