Sunday, November 28, 2021

ATMAN - Federația Internațională de Yoga și Meditație: "radiografia" organizației umbrelă a MISA

English    Deutsch

 ATMAN - Federația Internațională de Yoga și Meditație este o organizație umbrelă fondată de Tara Yoga Centre, Natha Denmark și Deutsche Akademie für traditionelles Yoga, filialele MISA din Anglia, Danemarca și Germania.


În 2008, MISA și toate filialele sale internaționale au fost excluse din Federația Internațională de Yoga și din Alianța Europeană de Yoga


MISA a anunțat ulterior pe site-ul său, într-un articol scris de Mihai Ian Stoian, liderul NATHA Danemarca (filiala daneză a MISA), că va dezvolta propria federație, Federația ATMAN de Yoga și Meditație.
http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=EN&item=5275 http://www.atmanyogafederation.org/members/

Dar ATMAN - Federația internațională de Yoga și Meditație - era deja înființată oficial din 2004 în Marea Britanie.
https://companycheck.co.uk/company/05306448/ATMAN---THE-INTERNATIONAL--FEDERATION-OF-YOGA-AND-MEDITATION/companies-house-data

 


Adresa de atunci a Tara Yoga Centre, filiala MISA din Marea Britanie, a fost folosită până în martie 2021 ca adresă a federației: 25-31 Ironmonger Row, Lower Ground Floor, Londra.

https://web.archive.org/web/20120620033545/https://tarayogacentre.co.uk/contact-us/
https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/05306448/filing-history
 
Conform informațiilor publice disponibile online primii directori ai acestei federații au fost următorii: MISA:
- MISA - între anii 2004 - 2013
- Nicolae Catrina (președintele MISA până în 2004) - între 2004 - 2011
- Monica Dascalu (purtător de cuvânt al MISA timp de ani de zile) - între 2011 - 2013
https://companycheck.co.uk/company/05306448/ATMAN---THE-INTERNATIONAL--FEDERATION-OF-YOGA-AND-MEDITATION/companies-house-data#people-previous

Directorii care i-au succedat, inclusiv cei actuali, sunt toți adepți MISA. O simplă căutare pe Google va dezvălui cu ce filiale MISA sunt conectați.


Până în 2010 Mihai Ian Stoian a fost prezentat la diverse evenimente ca președinte al federației. În informațiile oficiale de la linkul de mai sus, numele său nu a fost menționat până în octombrie 2016, când a fost numit director al federației.

Spre deosebire de alte secte (ScientologyNXIVM etc.), ale căror filiale au același nume în întreaga lume, filialele MISA au, în general, nume diferite în diferite țări. Cu excepția NATHA (6 țări). În unele țări, ele poartă chiar până la 5 nume diferite în diferite orașe. De aceea, legătura dintre ele și MISA este foarte greu de detectat de către cei din afară.

Lista oficială a membrilor: https://atmanyogafederation.org/members/

1. Escuela de Yoga Esoterico Integral (Argentina)
2. Maha Vidya Yoga (Austria)
3. Anandayoga Centrum (Belgia)
4. Shambala (Bosnia și Herțegovina)
5. Școala spirituală Rezonance (Republica Cehă)
6. - 12. NATHA (Danemarca, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia, Portugalia, Suedia)
13. Association Yoga Intégral (Franța)
14. Deutsche Akademie für traditionelles Yoga (Germania)
15. Athens Atman Association (Grecia)
16. Korösi Csoma Jóga Egyesület (Ungaria) - ATMAN Jóga Egyesület (Ungaria)
17. Associazione 'Felicità e saggezza attraverso lo yoga (Italia)
      Associazione Culturale Atman (Italia)
      Associazione Tripura Sundari (Italia)
      Scuola Internazionale di Yoga integrale, Tantra e Meditazione a Milano (Italia)
      Centro di Yoga "Spanda" (Italia)
18. MISA (România)
19. - 20. Mahasiddha Yoga (Rusia, Thailanda), SATYA (Rusia)
21. Soma Yoga (Scoția)
22. TARA Yoga (Serbia, Marea Britanie)
23. Yoga Mysterium (Slovacia)
24. Joga Neizmerne Sreče in Zdravja (Slovenia)
25. Esoteric Yoga Integral (Spania)
      Ananda Yoga (Spania)
      Bhoga Yoga (Spania)
26. Intensivyoga (Elveția)
      Yoga Intégral Génève (Elveția)
27. Academia Espirituală de Yoga Tradițională - ANANDA (Uruguay)
28. US Yoga Academy (SUA

29. Academia de yoga online ATMAN.

Nelistate sunt filialele din India și Australia, numite Maha Siddha Yoga sau Maha Siddha Tantra Yoga, unde au fost oferite cursuri, workshopuri sau retrageri doar pe perioade limitate de timp.

Lipsește, de asemenea, noua filială din Japonia, Tantra Yoga Japan (condusă de adepții MISA din Thailanda), al cărei site a fost creat în iulie 2020.

Această federație a fost și încă este folosită de MISA și de "școlile surori" ale acesteia întotdeauna când una dintre ele este criticată de presă sau are probleme juridice, ca o garanție a calității și autenticității cursurilor lor.

Înainte de apariția problemelor lor pe plan internațional, pe majoritatea site-urilor legate de MISA, pe lângă publicarea biografiei sale, se specifica clar că Gregorian Bivolaru este ghidul lor spiritual, cu alte cuvinte: guru-ul lor.
La scurt timp după arestarea guru-ului în Franța, în februarie 2016, multe dintre filialele MISA au eliminat referințele la Gregorian Bivolaru de pe site-urile lor.


Deși se laudă cu lineage-ul lor, pomposul Gupta Maha Siddha Yoga, chiar și pe site-ul federației ATMAN numele guru-ului este menționat doar ca autor al câtorva articole.
https://atmanyogafederation.org/?s=gregorian+bivolaru

Mai mult, unele dintre "școlile surori" au negat sau neagă oficial legătura dintre MISA și filialele sale, precum și rolul de lider al guru-ului Gregorian Bivolaru.
Ele susțin chiar că nu sunt altceva decât membre ale aceleiași federații, că folosesc același curriculum și că Gregorian Bivolaru este doar "mentorul lor spiritual".

Este necesar să subliniem că doar MISA și filialele sale din întreaga lume sunt membre ale acestei federații.

În 2016/2017, federația ATMAN a lansat pe site-ul său o campanie de donații care avea ca scop susținerea echipei ce apăra la nivel internațional cazul lui Gregorian Bivolaru de mai mulți ani.
https://web.archive.org/web/20170725183917/http://www.atmanyogafederation.org/defend-human-rights/ https://archive.is/qVzaU

Mai mult, în 2017, federația ATMAN a trimis o scrisoare către Tribunalul Bistrița din România, unde gurul Gregorian Bivolaru a fost încarcerat pentru relații sexuale cu o minoră. Scrisoarea a fost atașată la dosarul său de judecată (numărul 6859/190/2017) pentru a susține eliberarea sa condiționată. În loc de 6 ani, acesta a petrecut doar aproximativ 1 an în închisoare în România.

În scrisoare se arată clar, printre altele, că activitățile federației sunt "structurate în jurul învățăturilor" lui Gregorian Bivolaru, că acesta trimite îndrumări privind yoga și viața în general participanților la cursuri din întreaga lume și că este considerat un model de urmat.  Vezi aici scrisoarea de susținere.

Să analizăm câteva citate din scrisoarea menționată mai sus.


 " ... Federația Internațională de Yoga și Meditație găzduiește Congrese internaționale, ține cursuri de profesori cu certificare internațională, colaborează cu cercetători, precum și cu ambasade și organizații internaționale." 

 
Aceasta este o minciună. Cursurile de profesori ale ATMAN nu sunt certificate la nivel internațional. Nu sunt certificate de nicio organizație internațională. Ele sunt certificate doar de federația ATMAN. 
Majoritatea cercetătorilor, ambasadelor sau organizațiilor cu care colaborează nu știu cu adevărat cu ce asociație periculoasă au de-a face.

"... este un exemplu și o sursă de inspirație pentru mulți oameni din domeniul dezvoltării umane. Comportamentul său și învățăturile sale pun mereu accentul pe respectarea legii, pe valorile morale, pe integritate. Învățăturile sale din primul an de yoga încep cu codul moral și etic (Yama și Niyama)."

Gurul predică, într-adevăr, valorile morale și integritatea, dar doar le predică. În practică, el a încălcat regulile etice și morale ale yoga de nenumărate ori.

Doar pentru a numi câteva:

- El și unii dintre adepții săi au fondat ilegal MISA pe baza unor documente false (ro, en sub) https://www.youtube.com/watch?v=qK88sLc8Uxc&t=1s https://www.youtube.com/watch?v=qK88sLc8Uxc&t=1s
- El și MISA au pretins de mai multe ori că ar fi certificat ca profesor de yoga (de către o organizație franceză și una indiană) - diplomele publicate pe site-ul său oficial nu certifică acest lucru
- El, victima și MISA au susținut ani de zile că a fost acuzat și condamnat pe nedrept pentru că a întreținut relații sexuale cu o minoră. În 2017, în fața instanței din Bistrița, și-a recunoscut fapta. Asta nu l-a împiedicat să declare presei, la scurt timp după ce a fost eliberat, chiar în fața închisorii, că nu este vinovat.
(ro, en sub) https://www.bitchute.com/video/OSSyS8SkYkXR/ (min 1:12)

Însăși Federația ATMAN de Yoga și Meditație are mari probleme în domeniul moralității. În ciuda codului de conduită afișat pe site-ul său și a pretenției de a le fi respectate drepturile de autor, federația nu a respectat drepturile de autor ale altora.

De exemplu, a folosit de mai multe ori fotografii ale lui Kim Kardashian, ultima dată în 2019, pentru a-și face publicitate la Yoni Chakra Retreat din Berlin:
https://web.archive.org/web/20190504054321/http://atmanyogafederation.org/events/yoni-chakra-for-women-part-1-part-2/

Gregorian Bivolaru a fost eliberat condiționat în septembrie 2017. A doua zi a părăsit România, se presupune că spre Suedia. După o săptămână, Finlanda a emis un mandat de arestare pe numele său pentru trafic de persoane în formă agravată și abuz sexual.
https://www.interpol.int/en/How-we-work/Notices/View-Red-Notices#2017-204704

În aprilie 2021, federația ATMAN a publicat pe site-ul său un mesaj al guru-ului Gregorian Bivolaru referitor la vaccinarea anti-Covid-19. https://atmanyogafederation.org/news/

"Punct de vedere referitor la vaccinuri [27 aprilie]
Referitor la controversata problematică actuală legată de vaccinuri, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a precizat în cadrul unor răspunsuri oferite la acest subiect următorul punct de vedere:

Cei proști vor suferi efectele grave ale vaccinurilor. Nu se mai poate face nimic pentru ei. Mulți dintre ei chiar vor muri. Acesta este un răspuns trimis de noi, pe care puteți să îl distribuiți și să îi atenționați astfel pe toți. Cei care se îndoiesc și acum sub influența demonilor constatăm că sunt foarte dispuși să facă vaccinuri și atunci nu le mai este frică și nici nu se mai îndoiesc, tocmai pentru că demonii îi imping să ajungă la moarte. Deoarece fiecare ființă umană are dreptul la o părere, facem cunoscută și pe această cale această afirmație a noastră. Acest mesaj reflectă punctul nostru de vedere și poate să fie difuzat peste tot.”"



Așadar, exemplul demn de urman din cadrul Federației ATMAN pentru Yoga și Meditație este un mincinos notoriu, o persoană căutată de Interpol pentru trafic de persoane în formă agravantă și abuz sexual. Este o persoană care își manipulează adepții pentru a nu se vaccina împotriva covid, sugerând că cei vaccinați sunt niște proști aflați sub influența demonilor.

Federația ATMAN organizează cursuri de profesori de yoga/tantra pentru adepții lor și certifică toți profesorii de yoga/tantra ai MISA și ai "școlilor surori" din întreaga lume.
Cursurile de profesori de yoga/tantra sunt ținute în principal în Danemarca de Mihai Ian Stoian, liderul filialei daneze a MISA.
Pe site-ul ATMAN sunt publicate imagini de la festivitatea de absolvire a cursurilor de formare a profesorilor de yoga și tantra - decembrie 2019.
Ultimele festivități au fost transmise în direct pe canalul TV online al MISAs - MISA TV. Înregistrarea sărbătorii de absolvire 2020 este disponibilă chiar și pe Youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=v5lGpEAWONs

Federația ATMAN organizează și congresele de yoga ale  MISA (o dată la doi ani - ultimul a fost în 2018 la Berlin), tabere, retrageri, inițieri și evenimente. Unele dintre acestea sunt publicate pe site-ul federației ATMAN:
http://atmanyogafederation.org/international-yoga-congress/
http://atmanyogafederation.org/events/

In timpul pandemiei federația organizează o serie de evenimente online folosind platforma Online Yoga Academy. https://onlineyogaacademy.com/events/
 
Pentru a-și ține ocupați adepții din întreaga lume, federația publică în fiecare lună pe site-ul său o listă de "meditații, momente astrologice favorabile și evenimente spirituale"https://atmanyogafederation.org/meditations/
"Profesorul emerit de yoga Gregorian Bivolaru" le-a oferit ca introducere un motto manipulator:
 
"Uneori oamenii se împiedică de adevăr, dar numai proștii se ridică imediat și merg mai departe cu indiferență".

Dinainte de sfârșitul președinției lui Trump, topul listei menționate mai sus este rezervat unei acțiuni spirituale speciale zilnice "sustinute de ghidul spiritual" Gregorian Bivolaru:

"Acțiune spirituală specială: toți la unison vom căuta să trăim o stare de comuniune intenă, plenară, profundă, continuă, cu energia subtilă, sublimă, nesfârșită, eternă, gratuită a Atributului Dumnezeiesc al Ajutorului Dumnezeiesc, ale cărei roade le oferim instantaneu lui Donald Trumppentru a fi astfel susținut pe deplin de Bunul Dumnezeu, în toate acțiunile eminamente benefice pe care le face sau le va face în deplin acord cu Voința lui Dumnezeu".

În ciuda acestor meditații zilnice, în ciuda sprijinului subtil al lui Bivolaru, Trump a pierdut alegerile de mult timp. Cu toate acestea adepții sunt rugați să citească chiar de mai multe ori mesajul mobilizator al guru-ului și să continue să mediteze pentru a-l susține pe Trump.

"Un mesaj important de la profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, pe care vă rugăm să îl studiați cu atenție, chiar și de câteva ori:

Ajutorul care i se oferă în această perioadă lui Donald Trump, presupune ca fiecare dintre noi să simțim pe deplin și mai ales să conștientizăm clar și intens, în mod nuanțat, că devenim și apoi rămânem un canal misterios, în și prin care, Bunul Dumnezeu se manifestă în moduri numai de El știute, pentru a-l ajuta enorm pe acest om. Iată de ce este necesar să-L implorăm astfel pe Dumnezeu:

"Doamne Dumnezeule, Tată ceresc, Te implor cu credință, umilință, fervoare și speranțe justificate să îl ajuți pe acest om cu tot ceea ce consideri că are nevoie, să îl inspiri, să îl ghidezi și să îl susții pentru ca în jocul Tău enigmatic, imensul, omnipotentul, sublimul și nesfârșitul BUNUL DUMNEZEU să triumfe asupra RĂULUI SATANIC, care este limitat, nesemnificativ, impermanent și efemer. Facă-se VOIA TA, în și prin ființa acestui om. Noi, poporul, Îți propunem cu credință și umilință, iar TU, Doamne, ești Cel care aranjează în consecință. Amin, Amin, Amin, Amin."

Vom trăi atunci într-un mod inefabil cum Dumnezeu se manifestă în mod tainic, în și prin ființa noastră deschisă către EL, iar fiecare dintre noi va beneficia (în proporție de aproximativ 30%) și de punerea în practică a Legii dumnezeiești a jertfei oculte, care presupune că tot ceea ce oferim cu bunăvoință, abnegație, detașare și care vine de la Dumnezeu, într-o măsură considerabilă ne oferim și nouă înșine ceea ce oferim altuia sau altora. Astfel, fiecare dintre noi este pe deplin convins că atunci când, cu ajutorul lui Dumnezeu, faci mult bine, atunci găsești mult bine după aceea, la momentul potrivit.

Participarea noastră entuziastă, detașată, eroică, binefăcătoare, perseverentă și curajoasă este o picătură necesară și rapid transformatoare (a stării de fapt de pe această PLANETĂ DE "REPETENȚI" cufundată în somnul de moarte al letargiei, ignoranței și indiferenței egoiste), care ne divinizează și ea și va determina apariția marilor sau micilor miracole de care omenirea și fiecare dintre noi are nevoie urgentă.

Vă mulțumim anticipat pentru o participare atât de fructuoasă!".


Pe lista evenimentelor interesante din noiembrie 2021 se mai află și: 

- reuniunea GRUPULUI DE APROFUNDARE A RELAȚIEI GHID SPIRITUAL - ASPIRANT, desfășurată la unison în diferite țări.

- Exemplificarea spirituală cu tema: STAREA DE COMUNIUNE PLENARĂ ȘI PROFUNDĂ CU MEMBRII CONSILIULUI GALACTIC SUPREM.

- Momentul prielnic pentru angrenarea în cuplu cu iubire, continență și transfigurare este de marți, 16 noiembrie, ora 17:30, până miercuri, 17 noiembrie, ora 09:30.

- Perioada de influență nefavorabilă a Lunii pline începe joi, 18 noiembrie, la ora 15:58 și se încheie sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 03:58. Maximul influenței nefavorabile a Lunii pline este vineri 19 noiembrie la ora 09:58.

Acestea sunt "valorile spirituale""unitatea dintre știință și spiritualitate", "arta de a trăi și de a exista în mod divinizat" promovate de federația ATMAN.

3 comments:

  1. " În practică, el a încălcat regulile etice și morale ale yoga de nenumărate ori". Ai vrut să spui în continuu... Este un diabolic ce se pretinde guru. Nu e nimic mai spurcat ca asta.

    ReplyDelete
  2. ExMISA.org 2016 https://web.archive.org/web/20160802220832/http://www.exmisa.org/

    ReplyDelete
  3. Cum de nu are MISA/ATMAN filiala in Polonia? Sau nu stim noi ca are?
    Cursanti de origine poloneza ar fi cativa in cadrul sectei. Unul chiar destul de aproape de varf. Adam Goraczko. A fost coordonatorul proiectului Paradise Retreat Center din Danemarca, face parte din echipa de instructori de la Natha Danemarca si a academiei online a federatiei.

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400