Thursday, June 30, 2022

MISA după 32 de ani: IMPOTENȚĂ paranormală

Duminică, 26.06.2022, s-au încheiat ”lucrările”  Congresului Internațional de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale, ediția a VII-a, organizat online de MISA și federația ei alibi - ATMAN.  (https://archive.ph/3hTsT)

Ultima expunere din program a fost partea a patra a conferinței "Yoga și parapsihologia" ținută de nimeni altul decât "Stăpânul Copiraitului", Gregorian Bivolaru. (https://archive.ph/Ji4YZ)

Ar fi trecut neobservată, ca și primele trei, dacă nu ar fi fost urmată de "exercițiul simplu de semi-levitație".

In această a patra parte, Magnus Aurolsson a continuat cu prezentarea puterilor paranormale fundamentale din yoga - Maha Siddhis. Mahima Siddhi (expansiunea), Anima Siddhi (contracție), Garima Siddhi (creșterea greutății), Laghima Siddhi (scăderea greutății)... Nu intrăm în amănunte.

După circa o oră a ajuns la levitație, o consecință a Laghima Siddhi, pe care a definit-o scurt, ca fiind "capacitatea unor ființe umane de a se ridica și de a pluti în aer prin intermediul unor energii subtile tainice care anulează gravitația."


Tehnica îmbârligată a "semi-levitației"

Destul de brusc a trecut la un exercițiu "simplu, edificator și impresionant", ce ar duce la apariția unui "fenomen extraordinar de semi-levitație" chiar și a unei persoane de 130 kg sau  mai mult.
Deși, conform gurului, ar fi fost prezentată deseori în cadrul MISA, descrierea "tehnicii" lasă puternic de dorit. 

E nevoie de cinci persoane, patru "operatori" și un "subiect" ce stă pe un scaun. Cei patru operatori fac întâi consacrarea acțiunii către Dumnezeu Tatăl. 
 
Apoi își plasează mâinile "în zona creștetului capului" subiectului "astfel încât de fiecare dată mâinile fiecărui operator sunt așezate intercalat, astfel încât mâinile aceluiași operator nu se ating niciodată decât cu mâinile ce sunt intercalate în această manieră ale celorlalți trei operatori."

Cu brațele relaxate în această poziție, operatorii manifestă timp de minim 3 minute, "o intenție clară, puternică și continuă de a reuși cu succes" (sic!) experimentul.
 
Imediat după aceea, acționând cât se poate de repede la unison, cei patru operatori "își plasează fiind lipite palmele dar și degetele cu excepția degetului arătător de la ambele mâini, apoi cât se poate de repede cei patru (sic!)operatori își plasează fiecare palmele cu degetele arătător întinse la fiecare subțioară a subiectului, ce experimentează astfel o stare de semi-levitație, iar ceilalți doi operatori își plasează în același mod degetele întinse sub articulațiile genunchilor subiectului", ridicându-l de pe scaun.
Atât operatorii cât și subiectul "experimentează starea de semi-levitație". În plus, subiectul are parte și de o "stare surprinzătoare de ușurime în tot trupul".

Ctitorul MISA a susținut că experimentul eșuează dacă nu se recurge la etapele trasate de el, nefiind însoțit de "efectele paranormale descrise". 

Nu e clar la ce efecte se referă. Conform definiției sale, ca să fie vorba de levitație, subiectul ar trebui să se ridice singur in aer. În experimentul propriu zis el e ridicat de alții cu degetele. 
Rămân, deci, doar stările pe care le au participanții. Ceea ce ar fi în concordanță cu doctrina MISA, ce postulează că yoghinul se cunoaște după stări.
 
Grieg a mai insistat, că doar persoanele sceptice, materialiste, obtuze, acaparate de îndoieli, contestă "datorită prostiei în care se cantonează" existența puterilor paranormale și valoarea inestimabilă a procedurii revelate. 
Neîncrezătorilor le-a propus să realizeze experimentul în mod banal, fără a urmă indicațiile sale prețioase, pentru a se convinge că așa nu funcționează.

A adăugat insă, că este strict interzisă efectuarea acestei verificări după experimentul propriu zis, pentru că "efectele paranormale minunate remanente operează pe un interval de 24 de ore" după realizarea lui. 


Execuție si mărturii

Abia după conferință, vizionând exemplificarea din sala de la Pipera, a fost clar ce "urmărea" de fapt să spună "Marele gângav". Cum înregistrarea respectivă e "ocultată", dacă nu ați înțeles de câți operatori e nevoie și câte subțiori trebuie să aibă subiectul, puteți viziona clipul realizat de un grup de "larvare", accesibil pe youtube.

Exemplificarea tehnicii de către misani s-a făcut cu două grupuri. Ambele alcătuite din doi bărbați și două femei, plasați pe stânga și pe dreapta "subiectului". Ambele având pe partea stângă spate o femeie subțirică și cam cu un cap mai mică decât ceilalți. În tot ashramul Pipera n-au găsit două shakti de talia celorlalți participanți la experiment? Dar poate le-au ales pentru "numele spirituale": Asialeta și Joselina(?).

Primul grup a ridicat un bărbat destul de solid. În timpul "semi-levitării", ați ghicit, acesta era înclinat spre biata Asialeta. Al doilea grup a săltat o femeie de talie destul de mică, așa că execuția a fost impecabilă.

Cum era de așteptat, după "inducția stării de levitație" au urmat mărturiile. Participanții au simțit multe, ca de obicei la MISA. Energizări puternice "la nivelul trupului", "flux de energie ascendent care urcă (sic!) pe coloană", "ușurință și senzație de absorbție la nivelul lui Shahasrara", energizarea pe Vishudha și Shahasrara, o energie imensă care circula între participanți...

Operatoarea Asialeta a declarat, că a observat, că fiecare etapă a procedeului are o mare însemnătate. Deja la consacrare a intrat în starea de releu, a perceput o stare de atemporalitate, momentul prezent foarte pregnant, fluxul de energie foarte intens, o stare de ascensiune a energiilor și amplificarea lui Udana Vayu ("suflul ascendent"). Micuța a simțit chiar că ar putea ridica și singură subiectul. Jugulara ei pronunțată (in timpul experimentului) spunea insă exact contrariul. Sau aia o fi fost proiecția tainică in plan fizic a divinului "releu"? 
După procedeu a simțit în continuare fluxul ascendent și o mare ușurință în trup.

Operatoarea Joseline(?) a mărturisit, că grupul ei a efectuat verificarea după realizarea propriu zisă a experimentului. Ooops! Au încălcat interdicția gurului. Printre altele a mai menționat, că tehnica de semi-levitare ar fi fost predată în anul șase de curs.  
În cursurile scrise nu e de găsit. Cine știe exact în ce curs se află (dacă se află) ceva despre "semi-levitație" este rugat să ne lase un comentariu.
 
 
Elucidarea misterului
 
Așa zisa inducție paranormală a stării de semi-levitație nu este însă decât un simplu joc de societate, cunoscut pe internet sub denumirea "Two fingers lifting trick". Este jucat de ani buni în toată lumea de copii în cadrul petrecerilor în pijamale, "Family Fun Days" sau prin tabere. Adulții îl practică și ei cu succes la petreceri, ca un fel de ședință de spiritsm. Variante ale jocului sunt consemnate de prin 1700. 

Wikipedia oferă si explicația funcționării procedurii. 

Nimic paranormal!
Cunoștințe elementare de fizică sunt suficiente pentru elucidarea misterului. Dar când "urmărești" de-o viață, să validezi orice fâsâială, pe care o "revelezi" fraierilor de la MISA, prin ultimele cuceriri ale fizicii cuantice, nu e de mirare că "alegi" să ignori explicațiile atât de simple, dar incomode.

 
Impotența paranormală
 
Cam prin 1995 Bivolaru a predat o tehnică de invizibilitate și una de materializare a unei persoane sau a unui obiect (vezi cursul scris de yoga anul 6). De atunci încoace NU a demonstrat însă niciodată PRACTIC, că se poate face invizibil sau că poate materializa ceva.
De fapt, în cei 32 de ani de existență a sectei, NIMENI de la MISA nu a făcut vreodată dovada stăpânirii vreunei puteri paranormale.

E drept că au fost două tentative eșuate cu mai bine de 10 ani în urmă.
"Jedi-ul de Ferentari" a încercat atunci să demonstreze cât e de paranormal, trimițându-le adepților filmări penibile contrafăcute, înfățișându-l mișcând ba acul unei busole, ba roata Egely.

De atunci, NIMIC.
 
Iar acum, în loc să pună la dispoziție un clip în care levitează, el scoate la înaintare un joc de copii,  o "sui generis" ședință de spiritism, care conform doctrinei MISA nu are valoare spirituală, e o piedică pe cale și e asociat uneori chiar cu posesia demoniacă.

Acesta e nivelul MISA în materie de puteri paranormale după mai bine de 32 de ani de practică yoga! 
Chiar în halul ăsta a ajuns Magnus? I-au secat sursele de inspirație?
Let me guess!? Următoarele manifestări ale puterilor paranormale de la MISA vor fi "șotronul", "baba oarbă" sau "lapte gros" în "manieră tantrică"?

MISA se laudă pe internet cu așa zisul ei lineage Gupta Maha Siddha Yogacăreia i-ar fi specifică "distincția între doar a spune prin cuvinte și a exemplifica într-o manieră paranormală anumite aspecte spirituale". 

Gregorian Bivolaru nu a exemplificat însă până acum decât IMPOTENȚA paranormală. Și asta cu succes deplin. Chiar e de mirare că nu e încă marcă înregistrată de MISA.


4 comments:

  1. De-ar fi doar paranormalul ar fi excelent.
    MISA + bivolaru au esuat in absolut orice.

    In anii 90 (cand toti erau / eram tineri) ni se promitea tinerete vesnica, par negru in cap pana la moarte, boli niciodata.

    Realitatea: bivolaru CHEL, locotenentii lui cu par alb, grasime peste tot, pacienti ai spitalelor de psihiatrie, unii si-au luat zborul (sinucideri), oameni tristi si fara copii care se agata de trecutul cand erau apreciati / apreciate DOAR fizic (pentru o partida de sex cu multe lumanari). Plus intalnirea cu infractiunile, puscaria, minciuna la rang de adevar, teoriile conspiratiei, furtul repetat / obsesiv (apropo de copyright), filmele porno, bolile sexuale.

    MISA este un concentrat de RAU ABSOLUT - fara echivalent statistic in societatea normala (aia de toate zilele).

    ReplyDelete
  2. MISA clameaza ca este o scoala importanta de yoga, ca savantii ne spun ceea ce yoghinii au descoperit acum mult timp, ca ei au solutii la toate problemele.

    La capitolul paranormal din ce se vede recolta este extrem de slaba. Se furnizeaza DOAR stari (sau jocuri de cabana) nu si fapte reale, masurabile. Levitatia are nevoie de sprijin si devine semi-levitatie, clovnul bivolaru sufla in roata egely si de invizibil ce este a facut si puscarie.

    Ceva palpabil, ceva sa ajute oamenii acestei planete ? sau macar un grup de oameni amarati ? Nimic, zero. Clovnul prefera sa-si ingroape banii in pungi de plastic prin parcuri, sa acumuleze case.

    Se inhaiteaza cu tot soiul de escroci (keshe), raspandesc toate teoriile toxice (mai nou si suporteri ai criminalilor din est), dar ceva bun, folositor nimic.

    De exemplu - daca clovnul inept tot se bate pe burta cu Mnezo taticul - sa-l intrebe la un pahar de ... vorba cum sa scapam de deseurile de plastic. Simplu, nu ? India este sufocata de deseuri (aia plina de povesti si intelepti si dumnezei din care citeaza toti escrocii "spirituali"):

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/sufocata-de-deseuri-india-interzice-obiectele-de-plastic-de-unica-folosinta-1996727

    ReplyDelete
  3. Please note that many MISA female victims are now doing sex work as karma yoga on the English sex cam site babestation.tv , they broadcast from 8am to 1am at night. This site is blocked in Romania and Czech Republic where they broadcast from, so use a VPN to access it.
    Please help stop this happening. So many girls are being used and abused for sexual work. Spread the word of this site and hopefully they will stop.

    ReplyDelete
  4. Concluzia: să nu faci niciodată yoga cu bulibașa.

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400