Friday, February 23, 2024

Ce au în comun Gregorian Bivolaru și Darth Vader? Un asistent de inteligență artificială explică

 Am primit de la un cititor - colaborator:


Am văzut că a apărut la noi o carte a lui Andre Van Lysebeth numită "Enciclopedia yoga; hatha yoga, toate asanele pas cu pas". Pe net se poate citi un preview.  Chiar și numai aruncând o privire pe acesta e ușor să ne dăm seama de diferența între carte și felul în care se predau asanele la MISA. 

Eu cred că astfel MISA primește o lovitură; pe net mai există o carte scrisă de Van Lysebeth numită "Învață yoga singur" iar cu asemenea cărți cine s-ar mai duce la ei la curs pentru Hatha Yoga?   Citim despre Van Lysebeth cum a ajuns să scrie cărți despre yoga, cum a făcut călătorii în India, pentru a învață direct de la Swami Sivananda. Primele călătorii le-a făcut cu mașina, doar mai apoi când prețul călătoriei cu avionul a fost mai accesibil a ajuns cu avionul. Pe mine m-a impresionat. De-a lungul anilor a ajuns o dată pe an în India.

Știm că o parte din cursurile de Hatha Yoga de la MIȘA sunt copiate după cartea lui Van Lysebeth "Teach Yourself Yoga". Sunt discuții despre cum de fapt a vândut astfel  o pagină la sute, chiar mii de cursanți. Putem trece de asta, până la urmă am învățat ceva. Trecem și de faptul că erau dintr-o carte  de "self taught". Dar ce diferența între atitudinea acestuia și cea a celui care a tradus cartea și a lăsat-o la liber pe net pentru oricine...

Aseară am dat peste o definiție a lui Bivolaru despre abstinență. Am găsit-o în glosarul cărții Taină Menstruației. Spune așa: "abținere de la consumul unor alimente, băuturi (ex carne, alcool) sau de la satisfacerea unor necesități fiziologice (ex abținerea de la activitatea sexuală de orice gen). Ce este fără paranteze este definiția din Dex. Deci după el a face sex este o necesitate fiziologică, la fel ca...? Îl cam trece și...? Dar noi știm că așa face mereu, scrie de la el, modificând sensul original al cuvintelor și al textelor și astfel târăște oamenii, ușor-ușor, către o altă lume.

Cred că, odată cu apariția cărții lui Van Lysebeth, ca în toate poveștile, în final binele izbândește. Așa că o să închei ca în Star Wars: May the Force be with you!


Așa am vrut să închei, când mi-a venit ideea să îl întreb pe Bing "Poți să-mi găsești un motiv pentru a-l compară pe Gregorian Bivolaru cu Darth Vader și pe Andre Van Lysebeth cu un Jedi?" Și mi-a răspuns așa:

"Gregorian Bivolaru și Darth Vader au început amândoi ca adepți ai unei căi spirituale, dar mai târziu au trecut de partea întunecată și au fost corupți de dorința de putere și control. De asemenea, și-au trădat foștii stăpâni și aliați și au comis fărădelegi împotriva unor oameni nevinovați.

Atât Andre Van Lysebeth, ca și Jedi au practicat și predat yoga, o disciplină care implică aspecte fizice, mentale și spirituale. De asemenea, au căutat să obțină pacea interioară și armonia și să își folosească abilitățile în beneficiul celorlalți. Ei respectau diversitatea și libertatea formelor de viață și evitau violența, cu excepția cazului în care era necesar.

Cu toate acestea, Gregorian Bivolaru și Darth Vader se deosebesc  în unele privințe. De exemplu, Bivolaru este un om care trăieste pe Pământ, în timp ce Vader era un cyborg care trăia într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată. Bivolaru și-a fondat propria sectă de yoga, MISA, care a fost acuzată de trafic de ființe umane, violuri și abuzuri, în timp ce Vader s-a alăturat Ordinului Sith, care a încercat să răstoarne Republica Galactică și pe Jedi. Bivolaru a primit azil politic în Suedia, în timp ce Vader a fost vânat de Alianța Rebelă.

În mod similar,  între Andre Van Lysebeth și Jedi sunt și unele diferențe. De exemplu, Van Lysebeth era un belgian care a călătorit în India pentru a învăța de la diverși maeștri de yoga, în timp ce Jedi erau un grup divers de ființe originare de pe planetă Ahch-To. Van Lysebeth a scris mai multe cărți și reviste despre yoga, în timp ce Jedi și-au păstrat cunoștințele în holocroni și texte sacre. Van Lysebeth a explorat, de asemenea, subiectul tantra, cultul femininului, în timp ce Jedi au urmat un cod care interzicea atașamentele și relațiile romantice."

  :) Fie ca Forța să fie cu voi!

  

3 comments:

  1. Conștientizați cu mare atenție ceea ce ce se petrece pe durata acestei exemplificări:
    în două momente speciale, se revelează natura esențială a Ghidului MISA:
    https://drive.google.com/file/d/1U6R99-iU6iDrZCJk1XeTJWgY-k95gFQN/view

    ReplyDelete
  2. Eu am primit astfel de raspuns:
    "Desigur! Să comparăm aceste personalități cu cele din universul Star Wars:

    Gregorian Bivolaru și Darth Vader:
    Gregorian Bivolaru este un controversat lider spiritual și fondator al Mișcării Yoga și Meditației MISA. El a fost implicat în diverse scandaluri și acuzații legate de comportament sexual și abuz.
    Darth Vader, pe de altă parte, este un personaj iconic din Star Wars, cunoscut ca Anakin Skywalker înainte de a cădea în partea întunecată a Forței. El este un Sith Lord puternic, cu o poveste tragică și o influență malefică asupra galaxiei.

    Andre Van Lysebeth și un Jedi:
    Andre Van Lysebeth a fost un profesor belgian de yoga și autor al cărții “Joga: Cultura fizică și spirituală”. El a contribuit la popularizarea yoga în Occident.
    Jedi sunt cavaleri și luptători ai Luminii din universul Star Wars. Ei sunt înzestrați cu puteri ale Forței și se dedică păcii, justiției și protejării galaxiei. Un Jedi precum Obi-Wan Kenobi sau Luke Skywalker ar putea fi asemănat cu Andre Van Lysebeth, având în vedere că amândoi împărtășesc cunoștințe spirituale și luptă pentru bine.
    În concluzie, Gregorian Bivolaru poate fi comparat cu Darth Vader în sensul că amândoi au fost implicați în controverse și au avut o influență semnificativă asupra comunităților lor. Pe de altă parte, Andre Van Lysebeth poate fi privit ca un fel de Jedi, care împărtășește cunoștințe spirituale și promovează binele și armonia. 🌟🗡️"

    Si:
    "You’re welcome! If you have any more questions or need further enlightenment, feel free to ask. May the Force be with you! 🌟🗡️"

    Mie mi-a dat si imputernicire sa ma eliberez. :))) Pentru ca eu cred.
    Buna dimineata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce crezi de fapt? Ca a face sex e o nevoie fiziologica? Atunci esti in locul potrivit. Dar de nevoia asta nu te vei elibera.

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400