Sunday, October 9, 2016

MISA promovata de Nasul TV

Probabil din lipsa de audienta, Nasul TV s-a decis înca din vara sa dea liber misanilor la o serie de emisiuni despre si cu ioga misaneasca. Prezentatoare Adina St., care alaturi de sotul (doar în acte) ei M.S. (auto-poreclit Advaita) a "jucat" în filme porno.

O postare pe aceasta tema a publicat azi Themisa pe exmisa.org:

Au publicat emisiunile pina la a 10a.

In a 9a e invitat C.Cojo.caru. Omul asta parca e teleghidat. Il puteti admira de pe la minutul 1:15:00


Ii da cu bebelusul care trebuie hranit la ora fixa (nu stie la cate ore...), in contextul tapasului, si ajunge sa vorbeasca cu Adina despre karma de suferinta, care ar fi anihilata prin Tapas.

De unde trag concluzia ca Bivo nu prea si-a facut Tapasurile cum trebuie, la cit sufera in inchisoare din lipsa de yoni-uri. Image
La fel si supusii gurului, care sufera de dorul lui. Image

Adina e la fel de "autentica" si "naturala", ca si "spiritualitatea" pe care o practica. De exemplu ii zice lui Costica: " am auzit", ca exista grupuri de femei si barbati.... si il pune sa povesteasca de ce se face asta.

Asa aflam cum individu' ar fi facut parasutism si se stie cu un anume Ovidiu Bojor, pe care il admira.
Pe urma povesteste de minunea cu sulita iluminata a lui Skanda. Au dat si inregistrarea. Image Pe la minutul 1:40:00. Narator a fost Ionut C., misan de soi din trupa de la Brasov, care e vocea reclamelor Dacia Plant.
A aparut si Te.o Pop atragand atentia asupra "sincronicitatii extraordinare".
Dupa care, alta voce consacrata, MHC, a explicat cum e cu probabilitatile, cu tattvele si ne-a fluturat prin fata ochilor ecuatii probabiliste in ceata.
Continua cu marturii ale unor virasi cu figuri de puscariasi, care au trait minunea.

Au ajuns apoi sa vorbeasca despre umilinta si Costica a recunoscut ca nu e umil si nici rabdator, ca natura lui e mai impulsiva si dinamica. Image
A invatat prin suferinta si prin puterea exemplului. La momentul respectiv parea sa fie inlacrimat marele vira. Dadea Anima pe afara.

Adina il privea tampa cu gura intredeschisa, cu un zambet fortat pe figura. In final a facut reclama la conferinta de deschidere a cursurilor de yoga de la Pipera.

In fiecare zi shaktoza apare cu alta toaleta, alte zorzoane, de bine ce le-a tinut de curand un speach pe tema aparigraha. Image



Emisiunea a 10a - tema Svadhyaya (studiul textelor spirituale) - invitat Nicolae Catrina


Este prezentat ca absolvent al facultatii de electronica si telecomunicatii si fondator al cursurilor de shivaism, eneagrama, I ching si de alchimie tantrica. Pe ecran scrie vicepresedinte MISA.

Il roaga sa spuna ceva despre el, sa spuna cum a inceput sa practice yoga. Practica yoga de mai bine de 30 de ani.

Ii da cu gargara, aspiratie foarte mare catre spiritualitate, yoga, cartea lui Tufoi si "mai era inca una", matematica...

"Aveam tendinta de a gasi certitudini", raspunsul era insa spiritualitatea.

Mare cititor si el, zilnic, de dimineata pana seara, studiu foarte sistematic si foarte intensiv la biblioteca centrala de stat si altele.
I-au deschis unele noi orizonturi - Rene Guenon, Julius Evola

Iar ii dau cu vremea comunistilor, riscuri, n-a facut compromisuri. Daca a fost urmarit, daca isi aminteste.
Experienta dura cu arestul, peste trei luni de zile pe motiv ca era o conspiratie impotriva oranduirii socialiste.

Vorbea de un asa zis curs de limba ebraica, de fapt initiere in kabala, pe vremea comunistilor. S-ar fi intalnit de cateva ori acolo cu rabinul sef al Romaniei.
Apoi de un curs de sanscrita, care dupa vreo sase luni, de unde la inceput era liber, pe urma iti trebuia adeverinta de la facultate, care iti trebuie limba respectiva. Si si-a luat adeverinta de la secretara cu buchet de flori. Asa a continuat sase luni. Si a studiat mai departe singur.

Vai ce rau era pe vremea aia, atmosfera orwelliana. O atmosfera de secta, zice el. 
Reprimare pe cat mai multe planuri. 

Revin apoi la Svadhyaya, care, zice Nicu, nu e cantitativ - studiu a cat mai multe carti, ci se refera la trezirea supra mentalului. Cunoasterea devine multidimensionala.

Ce sa studieze despre yoga? Faimoasele Yoga Sutra, Shiva Samhita, Gheranda Samhita, Hatha Yoga Pradipika, Bhagavad Gita. Unele dateaza de foarte mult timp, altele de secole. Image

El a tradus si comentat Gheranda Samhita pentru ca e cea mai completa. Din nou limba romana - cea mai completa. Si i-a dat inainte, ca e un ghid foarte complet. Image

Dupa care, inteleapta Adina, aduce in discutie faptul ca trebuie practicat sub indrumarea cuiva care e competent, care poate completa ce citesti din carti.
Nicu chiar zice ca textele astea erau un fel de indrumare pentru cei care deja erau initiati in aceste tehnici.

In ziua de azi zic ei ca nu se mai citeste, ca se preocupa de surogate. Superficializare.

In final si-a descris cursurile.
Shivaismul, cea mai pura forma de tantrism. Ofera solutii grefate pe viata noastra de zi cu zi.
Alchimie tantrica - sinteza de traditii alchimice din occident si orient. Tehnici de alchimie interioara, alchimie de cupru si aspecte de alchimie exterioara. Alchimia e arta si stiinta transformarii totale, cunoasterea de a merge la esenta realitatii.
Viata noastra nu e radical diferita de viata divina. Carbune si diamant. Daca te uiti la ele sunt complet diferite, dar e aceeasi substanta, carbon. Diferenta consta in coerenta interioara, care te duce la diamant. Pe scurt.

Foarte interesant, zice Adina.

Pacat ca sunt doar vorbe. In rest sunt si ei la fel de superficiali ca societatea pe care o critica.

2 comments:

  1. Am ras cu lacrimi!!! :)))
    Dincolo de gluma totusi, e un mare si trist adevar in ceea ce scrii.
    Sunt vanzatori de iluzii imbracate in poleiala spirituala.


    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400