Wednesday, October 11, 2023

Unde se ascunde întreitul șobolan? (II) - Cișmeaua preferată a gurului

Continuăm astăzi seria dezvăluirilor locațiilor pariziene prin prezentarea izvorului de la care este aprovizionat Gregorian Bivolaru.

Este binecunoscut faptul că Gregorian Bivolaru nu prea obișnuia să bea apă de la robinet nici când era în România și recomanda deseori cura cu apă de izvor,  acest "elixir tainic al vieții".
I se aducea apă de pe la diverse izvoare chiar și când se afla în tabere.
Același lucru se pare că este practicat și la ora actuală, dar în Franța.

În Paris, există multe cișmele și fântâni. Doar 3 fântâni din oraș au însă apă naturală, extrasă de la adâncime din pânza freatică Albien a bazinului parizian. Este vorba de izvoarele din Place Verlaine (Arrondisment 13), Place Lamartine (Arrondissment 16) și Place de la Madone (Arrondissment 18).

Puțini știu, că Nikolay Petrov,, gurul MISA, este aprovizionat regulat cu apă de la izvorul din Place Verlaine, care se află doar la o zvârlitură de băț de apartamentele din Square Dunois.
                                                                    La această fântână pot fi reperați apropiații gurului, care vin o dată pe săptămână cu o dubă plină cu bidoane goale de plastic, ca să facă plinul.

Păi cum, Griguță? Prăpădești banii pe benzină ca să îți iei această "sui-generis apă vie" direct de la sursă și pe urmă o "otrăvești" ținând-o în plastic? Se poate, mon cher?

                                                                      Deja în 2017 site-ul MISA avertiza într-un articol (copiat mot à mot din ziarul Adevărul ), că păstrarea apei în recipiente de plastic refolosite prezintă mari riscuri pentru sănătate. (Link Arhivă)   

În plus, cum "este necesar" să înțelegem această "coincidență"? Născut pe 13, apartamente în Arrondissment 13 și cișmeaua preferată tot în Arrondissment 13. La ce surprize să ne mai așteptăm?


4 comments:

  1. Ciudat că nu le-a venit ideea cea bună:
    - ar putea cere permisiunea primăriei pariziene să monteze bidoanele direct la țevile pe unde se evacuează pișatul în toaletele publice, care-i încărcat de energii pe placul Înghițitorului de urină.

    ReplyDelete
    Replies
    1. neaparat colectarea sa fie facuta in 13 bidoane.

      Delete
  2. Nesimtitul nu se ascunde de politie.Aia stiu unde e. Se ascunde de cursanti si de rudele acestora.

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400