Friday, September 27, 2024

Bec Sonkkila - de la victimă la reclamantă

Australianca Ashleigh Freckleton a avertizat în legătură cu MISA/ATMAN fără a dezvălui numele sectei în 2021 🔗 🔗 și 2022 🔗.

Astăzi, 27.09.2024, o altă supraviețuitoare care, printre altele, a fost implicată în MISA tot pe teritoriul australian, are cuvântul.
Crikey, „o sursă australiană independentă de știri”, tocmai a publicat povestea lui Bec Sonkkila în cadrul Federației ATMAN, organizația umbrelă a MISA.  🔗 🔗

S-a alăturat cultului în India, la Mahasiddha Yoga School.  La scurt timp după aceea a început să organizeze workshops în Australia și a fost atrasă din ce în ce mai mult în sectă.
În mai puțin de 3 ani, Bec Sonkkila, „persoana cândva energică, foarte funcțională și socială”, era „incapabilă să meargă un bloc de la casa ei fără să aibă un atac de panică”.
În 2015, ea s-a mutat în Finlanda.
A fost martora unor „comportamente sexuale nepotrivite din partea unor persoane din cadrul organizației, cum ar fi ceea ce ea a văzut ca fiind constrângerea și manipularea unei tinere într-o relație sexuală cu unul dintre instructori”.

Când a realizat cât de răspândit era abuzul, Bec Sonkkila a încercat să informeze poliția și presa din India, precum și conducerea MISA.
Poliția și presa nu au dat niciun răspuns. În cadrul MISA s-a confruntat cu umilințe publice, iar în 2016 a fost expulzată.

Bec Sonkkila este unul dintre vorbitorii DeCult Conference care va avea loc în Noua Zeelandă în perioada 19-20 octombrie 2024.


 
Potrivit site-ului evenimentului, „ea a depus mărturie în anchetele poliției care au condus la arestarea gurului Gregorian Bivolaru în Franța în 2023. El așteaptă acum să fie judecat pentru acuzații care includ trafic de persoane, răpire și viol, cu acțiuni judiciare separate în curs de desfășurare în Finlanda și Marea Britanie. Rebecca a participat, de asemenea, la un podcast german și la un viitor documentar BBC dedicat expunerii MISA ca organizație criminală.

Se pare că intervențiile ei nu vor fi transmise în direct. 🔗

 ❗❗❗

Nu este menționat în articol faptul că Mahasiddha Yoga School, primul contact al lui Bec Sonkkila cu secta, este filiala MISA din India care nu figurează pe site-ul Federației ATMAN. Mulți ani aceasta a oferit cursuri și workshops și în Australia și Thailanda.

Această „Școală” este coordonată de Andrei Popa, care a fost discipolul fidel al lui Gregorian Bivolaru încă din 1989, încă înainte de înființarea MISA.

La scurt timp după ce gurul său a fost arestat la Paris, în noiembrie 2023, fotografia și biografia lui Premananda, așa cum este el cunoscut în cult, au dispărut de pe site-ul Mahasiddha.
Pe Tripadvisor au fost postate în mod repetat avertismente cu privire la Premananda.

În acest context, merită menționat faptul că, în 2018, după a doua participare la un workshop de tantra yoga de trei zile al Mahasiddha Yoga Rishikesh, o altă tânără a fost atrasă în cult.
La scurt timp după acest „imbold în direcția cea bună”, „directorul de vânzări” a aterizat ca performeră de sex chat „Vixen” pe Rampant TV.
În același timp, ea a devenit imaginea brandului MISA.

În timp ce Bec Sonkkila este în afara pericolului și luptă împotriva cultului, „Vixen” se pare că încă face parte din acesta.

4 comments:

  1. "Un viitor documentar BBC dedicat expunerii MISA ca organizație criminală.”
    Chiar si ticalosii de la Biroul de presa MISA au scris ca urmeaza un documentar BBC.

    ReplyDelete
  2. MISA va dispărea din Romania doar dacă se primește ordin „de la stăpânire”. Altfel, orice grozăvii ar face, tot or s-o mențină, pentru că este „foarte utilă”(!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. "stăpânire" ? 0% sanse (în 2024) sa fie utila MISA vreunui potentat / grup politic (care sa aiba vreun proiect de orice fel care sa-i includa pe misani).

      In România avem din pacate o justitie chioara si oloaga - desi super bine platita.
      Trec anii peste procese („Fapta s-a prescris”), altii (procurori / judecatori) sunt incompetenti si/ sau corupti. Un teren extrem de fertil pentru secte de tipul MISA.

      Delete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400