Monday, January 15, 2024

Gregorian Bivolaru "Taina menstruației"?

Am primit la "poșta redacției":

 Doresc să vă prezint o analiză despre cartea lui Gregorian Bivolaru, Taina menstruației: enigma fiziologica a femeii și cartea pe baza căreia este scrisă. 

Cartea lui Bivolaru este o adaptare a cărții The Physiological Enigma of Woman: The Mystery of Menstruation de dr Raymond W. Bernard, un medic care a studiat efectele menstruației asupra sănătății femeilor. Cartea lui Bivolaru este de fapt o reinterpretare și o îmbogățire a cărții originale, cu elemente din propria sa viziune și din pretinse  alte surse. 

Bivolaru apartine curentului neotantra care combină spiritualitatea, sexualitatea și plăcerea senzuală. El introduce în cartea sa concepte precum “tehnici de control sexual”, “fuziune amoroasă” sau “transmutație biologică”, care nu se regăsesc în cartea lui Bernard. 

Bernard, în schimb, aparține curentului numit higienism natural, care este o filozofie de sănătate bazată pe principiul că organismul se poate vindeca singur prin alimentație naturală, post, exerciții fizice, evitarea medicamentelor. El folosește termenul de “continență” în sensul de “renunțare la activitatea sexuală”, în timp ce Bivolaru reinterpreteaza termenul de “continență” în sensul de “uniune sexuala continenta". 

Textul pe care vi-l propun este o analiză critică, dar și informativă, care evidențiază diferențele dintre cele două cărți, si se gaseste aici:

https://ascezasexuala.blogspot.com/2024/01/menstruatiei-mic-cuvant-inainte-taina.html


4 comments:

  1. De ce nu mă miră că GB a plagiat cartea altui idiot, chiar dacă de idioțenie opusă?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Walter Isidor Siegmeister (5 sau 6 octombrie 1903 - 10 septembrie 1965), cunoscut mai târziu sub numele de Raymond W. Bernard, a fost un susținător american al sănătății alternative și scriitor ezoteric de la începutul secolului XX, care a făcut parte din subcultura realității alternative.

      El este creditat ca susținător al conceptului / teoriei Pământului gol și a credințelor religioase despre OZN-uri.
      Ideile sale nu au fost niciodată luate în serios de academicieni și au fost respinse ca fiind pseudoștiință.
      Se presupune că ar fi practicat respiraționismul și o dietă bazată pe fructe. Trăia ca un vegan."

      Mda, controversat personajul.
      "pseudoștiință" => prostii similare au fost vehiculate de secta MISA inca de la inceputurile sale.

      Delete
    2. @b3b3

      Da, am văzut și eu. Dar dacă intri pe link, vezi că omul era genul care să creadă că sexualitatea e dracul, femeile au ciclu pentru că sunt ființe sexuale, iar dacă sunt prea sexuale se îmbolnăvesc. Se simte influența puritană acolo până la Dumnezeu.

      Delete
  2. D.p.v. evolutiv menstruatia deschisa este solutia optima aleasa de specia umana pentru perpetuare.
    Nu are sens cearta cu propriul ADN. Nu intereseaza!

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400