Wednesday, March 20, 2024

Știre bombă! Gregorian Bivolaru riscă să piardă statutul de rezident permanent în Suedia

Sveriges Radio, postul național de radio suedez finanțat din fonduri publice, a transmis pe 18 🔗🔗🔗🔗 , 19 🔗🔗 și 20.03.2024 🔗🔗🔗🔗 câteva știri având ca subiect cazul MISA&Bivolaru.


Gregorian Bivolaru este numit lider de sectă.

Se menționează foarte scurt exploatarea femeilor pe site-uri de videochat, fotografiile în lenjerie intimă, invitarea adeptelor la guru, orgii secrete și pedepse aplicate pentru nerespectarea secretelor.
 
Sunt citate două victime locale ale căror nume au fost schimbate: Martin și Victoria.

Cea care ani de zile a coordonat filiala MISA din Karlskrona, Suedia, veche adeptă a sectei, "se distanțează puternic de lider". Contactată de postul de radio, ea a răspuns inițial prin SMS, că nu a avut nicio legătură cu "acea persoană" de foarte mult timp și nu are nimic de spus. Mai mult, printr-o  scrisoare de la avocatul ei cere să nu fie contactată și amenință că va da în judecată Sveriges Radio pentru hărțuire.

Oare instructoarea realizează ce deserviciu îi face gurului, afirmând că nu a avut nicio legătură cu el de foarte mult timp? Până una alta, până de curând Magnus Aurolsson avea aceeași adresă ca ea

Numele gurului nu mai este însă afișat la adresa respectivă și este posibil ca instructoarea să fi părăsit într-adevăr secta. Linkul către sucursala din Karlskrona de pe site-ul filialei MISA din Suedia, nu mai funcționează, iar coordonatoarea cu pricina nu a mai fost menționată în contextul MISA cel puțin din septembrie 2022 🔗🔗.

În plus, în locul NATHA Yoga Center a apărut, la aceeași adresa poștală, Ananda Yoga Center.
În vara anului 2023 chiar a fost înregistrat site-ul  acestui centru, păstorit de instructoarea sus menționată. Nu se menționează MISA, federația ATMAN și gurul Gregorian Bivolaru. Mai mult decât atât, se subliniază că este vorba de o "asociație non-profit independentă din punct de vedere legal, material, administrativ și operațional, care nu este subordonată nimănui altcuiva", nu este afiliată "cu vreo federație, persoană, altă școală de yoga; sau filială afiliată cu vreo altă organizație".

Cea mai importantă știre făcută publică de Sveriges Radio este însă aceea, că lui Gregorian Bivolaru aka Magnus Aurolsson aka Nikolay Petrov i s-ar putea retrage reședința permanentă obținută la scurtă vreme după ce Suedia i-a acordat azil.

Rebecka Paulusson, purtător de cuvânt, a declarat postului de radio că Biroul pentru Migrație din Suedia (Migrationsverket"ia în considerare retragerea titlului de reședință în Suedia al liderului sectei" și la câteva zile după arestarea gurului "a dispus începerea unei anchete privind statutul său de rezident."
A mai adăugat că "trebuie făcută o evaluare cu privire la ce fel de infracțiune a fost comisă și gradul acesteia."

De ani de zile, de fiecare dată când presa națională sau internațională semnalează nereguli legate de sectă și gurul ei, este invocat "asul din mânecă", azilul și statutul de rezident permanent acordat lui Gregorian Bivolaru de Suedia.

Pilonul principal al apărării și argumentării sectei a început să se clatine.


11 comments:

  1. Deci, din decembrie 2024 ei tot ancheteaza si dupa 4 luni n-au ajuns la nici o concluzie.
    Individul traieste de ani buni in Franta; din 2005 incoace au tot aparut marturii ale victimelor din care reiese cu ce se ocupa el de fapt la Paris si suedeza inca nu se hotarasc sa ii dea un sut in dos.
    A fost arestat de doua ori la Paris cu acte false si cu sume mari de bani in dotare si autoritatile suedeze inca nu stiu cat de grava e situatia?
    Ce le mai trebuie? Un tsunami de emailuri cu marturii sau telefoane la Migrationsverket? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. “decembrie 2024”.
      Suntem în martie 2024. După 4 luni, înseamnă martie 2025, adică peste un an.

      Delete
    2. My bad, ma refeream la decembrie 2023.

      Delete
  2. Persecutiile politice prin prisma cursantilor:
    https://victor-roncea.blogspot.com/2009/11/scandal-in-misa-un-mesaj-de-sustinere.html
    Bonus: foto cu pisica/ul roșcat!
    Mesajul lui Bivolaru:
    ""PENTRU CA SCOALA NOASTRA DE YOGA SA NU MAI FIE PERSECUTATA, VANATA SI OAMENII DE LA CURSURI SA NU MAI FIE IN PERMANENTA PONEGRITI SI PERSECUTATI PE NEDREPT, VREM SA FACEM PACE CU CEI DE LA P.S.D. SI CA URMARE IL VOM SUSTINE PE CANDIDATUL LA PRESEDINTIE MIRCEA GEOANA.""
    Deci Bivolaru este deschis la discutii si negocieri atat timp cat isi cumpara influenta prin votul cursantilor.
    Mesajul avocatului Rapcea in contrast:
    "Eu unul nu voi vota cu Geoana. Se dovedeste inca o data ca MISA este controlata de securisti. Sunt liber sa ascult de glasul ratiunii. Nu trebuie sa sacrificam soarta unei tari de dragul "pax pesedista", oferita de Gusa...

    Sunt scarbit de lasitatea si machiavelismul celor care au decis aceasta abdicare de la orice principii morale. Daca asta a ajuns yoga si MISA in Romania, mai bine sa dispara si sa o luam de la zero. Degeaba atata cunoastere si metode minunate, daca moral nu avem verticalitate. In curand vom incepe sa lingem unde am scuipat..."
    Mihai Rapcea vorbeste mult mai urat decat Bivolaru.

    "Imi pare rau, dar nu pot crede ca acest mesaj vine de la GREGORIAN BIVOLARU pe care il cunosc eu. Iar daca intr-adevar acest mesaj vine de la el, va rog sa il anuntati ca este o MARE GRESEALA pe care o face, si ca risca sa piarda si ultimul dram de incredere pe care cursantii yoga il mai au in persoana lui si in ceea ce el ar trebui sa reprezinte."
    Iar aici o da cotita sa nu para ca iese din vorba lui, sa pastreze fidelitatea cursantilor fata de principiile lui pentru ca pentru el e important sa se vanda ca avocat.
    Daca Bivolaru calca intelegerea cu el, a incurcat borcanele. Asta spune de fapt Mihai Rapcea.

    Aici este unul din cei 2 MEP care i-au luat apararea lui Bivolaru cu crinolina lui dupa el:
    https://oldsite.gregorianbivolaru.net/reaction-3-5.php

    Iar aici Bivolaru fara de pisica, pe banca:
    https://i0.wp.com/www.crimetv.ro/wp-content/uploads/2010/09/Grigorian-Bivolaru.jpg
    Site-ul e crimetv.ro.
    Se vede cat de îngrijit e cu unghiile largi, cămașa satinata sub geaca de piele, borseta eleganta.
    Iar aici are valiza:
    https://oldsite.gregorianbivolaru.net/galleries/Gregorian%20Bivolaru%20-%20Grieg/Gregorian%20Bivolaru%20Grieg%205.jpg
    Si fără valiza, doar picior peste picior cum nu se recomanda fetelor in Japonia.
    https://oldsite.gregorianbivolaru.net/galleries/Gregorian%20Bivolaru%20-%20Grieg/Gregorian%20Bivolaru%20Grieg%206.jpg
    Nu cred sa fie vorba de un body-double.

    Implicarea MISA in politica - comentariu exmisa.ro pe site-ul Roncea:

    "In PIN sint mai multi misani.
    Cel putin 8 din cei 35 de candidati ai PIN pentru Parlamentul European (2007) sint cursanti MISA. http://www.inpolitics.ro/Candidati-PIN-la-alegerile-pentru-Parlamentul-European-art8964.aspx
    E vorba de:

    2. FRANTI DANA MIHAELA - 1969 - Economist
    4. MILEA PETRU LUCIAN - 1971 - Inginer
    9. PANTIRU GIANA - 1966 - Inginer
    10. CATANA BOTA FLORIN - 1973 - Medic
    14. MURESAN ADRIAN - 1970 - Inginer
    15. PALII CORNELIA VOICHITA - 1974 - Filolog (tipa asta a tradus in locul lui Bivolaru Evanghelia dupa Ioan a lui Lorber - Bivolaru si-a pus doar semnatura, ca habar n-are de limba germana)
    18. COROAMA DAN CONSTANTIN - 1970 - Inginer
    31. LUCAN EUGEN - 1972 - Psiholog

    Mai multe informatii despre implicare SECTEI MISA in politica gasesti aici: http://www.exmisa.ro/viewtopic.php?f=3&t=114&st=0&sk=t&sd=a "

    NOVEMBER 28, 2009 AT 5:48 AM

    ReplyDelete
  3. Poate sa confirme cineva ca "instructoarea" să fi părăsit într-adevăr secta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. chiar de-ar fi parasit-o, o viata intreaga a fost o adepta fidela. Complice de rang inalt, l-a gazduit (fie si formal) pe dementul bivolaru.

      face eforturi sa-si dezlipeasca imaginea de a ticalosului infractor, dar doar acum dupa ce francezii l-au pus la rece.

      Delete
  4. Pe același site al lui Victor Roncea, https://victor-roncea.blogspot.com/2009/11/scandal-in-misa-un-mesaj-de-sustinere.html, răspunsul lui Petru cu care Rapcea s-a si certat si i-a cerut cheile de la birou:

    "În data de 27 noiembrie 2009, 21:18, Petru Lucian Milea a scris:

    Si eu am fost sceptic, de cand am auzit acest zvon... Acum, daca am primit acest mesaj, nu exclud posibilitatea sa fie adevarat. Dar poate ca nu este. Daca totusi mesajul este de la Grieg, presupun ca stie el ce face si de ce...
    Am scris mesajul ala, ca sa verific zvonul... inca nu consider ca l-am verificat.

    Presupunerile tale cu securitatea si cu Gusa, mi se par hazardate... prima mi se pare chiar aberanta!
    A doua mi se pare putin probabila, desi nu stiu sigur (n-am mai vorbit/corespondat cu el de mai bine de un an).

    Oricum, la capitolul "securitatea" se pare ca ai o mica problema: proiectezi securisti peste tot unde nu poti accepta ceva, dar colaborezi cu unii dintre ei zi de zi (vezi Noua Dreapta, Roncea etc.). Si despre mine si despre altii ai lansat zvonuri ca sintem securisti atunci cand am recomandat sa se voteze Vadim, ca pedeapsa ca PD-L-ul a introdus cipuri in pasapoarte si buletine... Nu sint suparat pe tine pentru asta... dar ar fi bine sa incerci sa te obiectivezi, spre binele tau. In viziunea ta actuala, se pare ca oricine are alta opinie e "securist".

    Cat despre abdicarea de la principiile morale a celor care ar fi decis ce-or fi decis... ma abtin, ca nu-i cunosc si nu stiu care le sunt principiile morale. Dar e posibil ca ei sa aiba alte principii morale decat ale tale, ceea ce nu-i musai sa fie rau...."
    si continua cu invocarea prezumtiei de nevinovatie. pentru PSD.

    Răspunsul lui Mihai Rapcea către grup, implicit Petru:
    "Aceleasi vechi sofisme marca MISA. Cad ca esti maestru la intors vorba. daca intr-adevar se adevereste mesajul, si daca e totul relativ, si daca oricum nu avem cu cine vota, de ce nu ne-am retrage intr-o spirituala neutralitate si nu ne-am prezenta la vot ?! Altfel, daca PSD-ul e bun si impaciuitor, hai sa ne impacam si cu masoneria, si cu satanistii, si cu homosexualii. Ce, zici, ne inscriem la baietzii cu sortuletze ?

    Cat despre faza cu acuzele de securism, nu mi-e clar daca esti unul dintre ei, dar este evident ca te-ai comportat ca unul, cand ai venit prin randurile manifestantilor la mitingul anti-cip de la universitate, vorbind de la om la om ca sa fie votat Vadim si Becali, fara sa discuti in prealabil cu noi, organizatorii mitingului. Se vede treaba ca unii au tendinte ciudate si le cam place sa lucreze pe la spatele altora..."

    Aici intuim o tragere a lui Bivolaru de către av. Rapcea in direcția consilierii sale, a protectiei sale.
    sfarsit 1.

    ReplyDelete
  5. Pana la discuțiile cu avocatul sau nou, Bivolaru nu avusese a face cu durități din istorie gen asasinate, purtatul armei pe sub sutana, treburi de genul acesta. El a si admis ca Năstase de fapt voia biblioteca lui cu cărți si de aceea el a ordonat perchezițiile in 2004.
    Limbajul folosit de Mihai Rapcea ii si caracterizeaza ca violent: homosexuali, poponauții, băieții cu șorțulețe, etc.
    El crede si trăiește cu pasiune multe din cate spune dar nu prea e creștin. Daca ar fi fost, ar fi fost alături de romani sa ceara Tezaurul de la ruși. Este important pentru credința ortodoxa Tezaurul. Pana nu ai in mana dovada, epitrahilul cutare, cățuia, covoarele țesute in sec. XVI, obiectele de cult de la mânăstiri, nu ai inclinare a crede ca strămoșii tai au avut aceasta credință. Ca orice om needucat, ai îndoieli si te revolți din lipsa de potenta a statului.
    De aceea spun ca Mihai Rapcea l-a speriat serios pe Bivolaru atunci când i-a vorbit de termenii condamnării ce-l poate aștepta si astfel acesta s-a dus întins la spectacolul lui Marius Tucă sa apară public pentru un al doilea sfat/reabilitare. Cine nu-l percepe pe Marius Tucă drept băiat stilat, inteligent, simțitor?
    Din toate evenimentele zilei însă pe fundal i-a rămas lui Bivolaru ceea ce i-a descria Rapcea si nu discuția oarecum in contradictoriu cu Marius Tucă. De aceea Bivolaru a hotărât in sinea lui sa fuga in Suedia si a făcut-o ilegal, semn ca el chiar se temea de moarte. Vezi termenul 'curtea de aer'! Nici Rapcea nu si-a dat oboseala sa ii explice ca este in siguranta. Rolul sau chema la imparțialitate, dar a fost atât de dura ca a înghețat sângele in fugitiv. Pana la Rapcea, Bivolaru nu ieșise din tara si trăia mereu in contextul călduț de iubire cu romanii.
    Acum percepea un alt nivel al violentei. Nu știu daca s-a bucurat ca Rapcea dădea ca animalul cu pumnii si picioarele in ușă la politie. Dar e deja istorie si nu trebuie sa-i agit eu sângele pomenindu-i de episoade trecute. Ce pot sa afirm acum cu siguranță e ca Bivolaru nu știe prin ce greutăți trec romanii in diaspora si nici n-o sa afle vreodată. Sadic cum e, si-a găsit nașul cu legionari reactivați. Dar nu poate spune acestea in spațiul public despre azilul sau politic pentru ca ar însemna ca si-l dărâmă singur.
    sfârșit 2

    O zi buna tuturor!

    ReplyDelete
  6. Site-ul e updated de ieri:
    Dates: 258 days old
    Created on 2023-07-06
    Expires on 2028-07-06
    Updated on 2024-03-19, adica ieri.

    Site-ul are nume cu rezonanta românească:
    "Georgiana Daneț - (am scris corect?)
    https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/61e82be3d2e43834899917c7/7399b8ac-cd2d-4b43-b4eb-9d4b07815381/Georgiana+Yoga.jpg?format=500w
    She is a certified journalist and teacher of foreign languages. She also holds a master's degree in computer science and work science from Blekinge Institute of Technology.
    She started practicing yoga in 1989 and became a certified yoga teacher with several international yoga federations. Since then, she has taught yoga in 15 countries.
    After moving to Karlskrona in 1997, she started a non-profit yoga association, ANANDA YOGA.
    She has written a number of yoga articles in specialized journals in Sweden and abroad. She is the author of six books.
    Several interviews and reports have been published about her and the yoga school. A number of radio interviews with her have also been broadcast on the local radio station, and she was a guest on the TV program Hjärnstorm. She is one of the yoga experts who has written in Om Yoga Om magazine.

    Francisc Nagy-Bjorn - https://www.facebook.com/francisc.nagybjorn/
    "Studied at National University of Music Bucharest"
    Daca exista asa ceva... "universitatea nationala"... , o stii el mai bine ca daca a studiat acolo.

    Maria Rundqvist ne lasa discret doar o virgula: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10160074566497239&set=a.10160074566542239
    LinkedIn: experience: Life architect Livsarkitekten · Self employed
    Jan 2024 - Present · 3 mos
    Remote
    Valoroasa! 3 luni pe anul acesta ca așa e la prezenta!
    Imaginea de fundal pe LinkedIn: niște fire de ceapa cu felii de sfecla se impreunau. Foarte imaginativ!
    Acum daca si-a cumparat thangka, gata nu o mai prinzi: https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/61e82be3d2e43834899917c7/1644919892387-87VQW5X7O7DINMZ1CK1L/Maria+Rundqvist+l%C3%A4rare.png?format=500w !
    Ramane doar ca facea yoga din 1997 dinainte de a ateriza Bivolaru in Suedia.

    Varvara Lindqvist vorbeste despre Dhumavatiananda :))
    Brava draga mea! Tot din anii 1990 studiaza si Varvara yoga.
    "EDEN Retreat Center. Email: eden.retreat@proton.me"
    Hai sa vedem!

    Maria Olsson: sora geamana, construieste si ea la Eden retreat center in Rävemåla:
    https://maps.app.goo.gl/n76yfnkiQQoVT1xCA
    Ti-a pus-o pe Tara in fata iar Tarei i-a pus in fata o scoica.
    Brava fata tatii! Bine asa!
    🤣

    Cursul Eden Retret in Växjö:
    You don't have to "believe" in anything – Energy Food, Prana, Chakra, Nadi – or anything else presented. We invite you to simply be open to the possibility that they exist, as well as experience all of this for yourself, when you practice yoga with us.
    Through proper, yoga practice, you will get:
    ☯️ A strong and harmonious vitality
    ☯️ Deep healing effects on all levels
    ☯️ The Opening of Chakras
    ☯️ Unblocking your energy systems
    ☯️ Awareness and purification of your subconscious mind
    ☯️ Mental calm and light focus
    ☯️ Expansion of Consciousness
    ☯️ Reduced stress
    ☯️ Increased inner balance and harmony
    ☯️ To name just a few of the effects.
    A yoga session will include:
    ☯️ Training, 2/3 of the time
    ☯️ teaching a new technology/aspect, 1/3 of the time

    Mai sa fie! S-au copiat si emoticoanele de cat entuziasm am. Ma duc cu plasa la ele ca imi vor da.
    Cu statueta in cap. 😛

    https://www.youtube.com/watch?v=A6HpjVNfp2g
    Tot pe canalul ei una cu Gravidyoga. Ce si-au zis misancele? Are gravida bani ca daca face copilul...

    ReplyDelete
  7. Bivolaru, susținut de filialele scandinave ale sectei și rapoartele favorabile ale unor așa zis "experți", a profitat din plin de slăbiciunile sistemului judiciar românesc, iar fraierii de suedezi au pus botul și i-au acordat azil și rezidență. De altfel, tind să cred că Erdogan avea parțial dreptate când a ținut în joc de glezne Suedia cu aderarea la NATO pe motiv că adăpostește teroriști kurzi. Așa se întâmplă când ți se urăște de prea mult bine și mai ai și o doză nesfârșită de naivitate: deschizi ușa și primești tot felul de pramatii care pozează în victime neajutorate.
    Sper ca suedezii să realizeze măcar acum că au făcut o mare greșeală și au ajutat un violator și un pedofil dovedit să scape de pedepse.

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400