Friday, August 30, 2024

PLANUL MORAL și ETIC la MISA: 6. SAUCHA (curățenia, puritatea la toate nivelurile)

 (tema anterioară:  APARIGRAHA NON-POSESIVITATEA, LIPSA DORINȚELOR MATERIALE) pagina MISA :  NIYAMA  Regulile disciplinei interioare 6. SAUCHA -  curățenia, puritatea la toate nivelurile Atingerea stării de desăvârșire spirituală însăși este sinonimă cu o purificare completă a ființei aspirantului. Saucha include atât tehnicile de purificare a trupului, cât și purificarea minții și a structurilor subtile. - Purificarea corpului implică curățarea sa exte… Citește mai departe / Read more »

MORAL and ETHICAL CODE at MISA: 6. SAUCHA (cleanliness, purity at all levels)

  (previous theme:  APARIGRAHA NON-POSSESSIVITY) MISA webpage :  NIYAMA - The rules of INNER DISCIPLINE 6. SAUCHA - CLEANLINESS, PURITY at ALL LEVELS The attainment of the state of spiritual perfection itself is synonymous with a complete purification of the aspirant's being. SAUCHA includes both body purification techniques and purification of the mind and subtle structures. - Purification of the body involves its external cleansing, yogic techniqu… Citește mai departe / Read more »

Sunday, August 25, 2024

Mumia scribului Alkesh (re)descoperită sub piramide

 Mare conferință mare în cadrul taberei de yoga de vară de la MISA: Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – prezentare  de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.” 🔗 Din titlu se deduce înainte de toate că, din moment ce expunerile sunt realizate după manuscrisele ”profesorului”, acestea sunt deja vechi, căci în ultimele nouă luni autor… Citește mai departe / Read more »

Wednesday, August 21, 2024

”Inamicul numărul 1” al lui Bivolaru

 A fost difuzat episodul 7 din seria de emisiuni de pe MisaTV intitulată  ”Din culisele elitei satanice -  Gregorian Bivolaru  pare a fi inamicul numărul 1  al așa-zișilor iluminați satanici”.  Se pare însă că și Bivolaru, la rândul său, are parte de un ”inamic numărul 1”! Alături de lamentările lacrimogene cu privire la soarta vitregă a Marelui Neprihănit - cel pe nedrept persecutat de ”iluminați” - și de osanalele înălțate întru slava Marelui Erou, la… Citește mai departe / Read more »

Friday, August 16, 2024

”Scrisoarea a doua” (??)

 (continuare din postarea ”Scrisoarea întâi” 🔗 ) Această postare continuă analiza valului de scrisori în care ”iluminații” se prefac că îl amenință pe Noul Mesia că îl vor ucide, timp în care îl ofertează cu sume din ce în ce mai mari, ca și cum n-ar vrea totuși să-i vină de hac. Urmează  acum ”scrisoarea a doua”. Iată contextul în care se încadrează această ”scrisoare”, în ordinea apariției informațiilor: ➤ 1. Articolul de pe YogaEsoteric În data de Citește mai departe / Read more »

Noi articole din Franța – 26.07.2024

Nice Matin a publicat pe 26.07.2024 patru articole în contextul MISA, ce au fost preluate de Monaco Matin și Var Matin. 1. Liasses de billets, lingots d’argent et feuilles d’or... l’étrange magot de la secte roumaine dans ce village de la Côte d'Azur ( Teancuri de bancnote, lingouri de argint și foi de aur... ciudatul tezaur al sectei românești din acest sat de pe Coasta de Azur ) de Eric Galliano Traducere: 🔗 Acest articol reiterează o mare par… Citește mai departe / Read more »

Sunday, August 11, 2024

”Scrisoarea întâi” (?)

 Acesta nu este un comentariu la cunoscuta poezie a lui Eminescu, ci la comedia ”Scrisorii pierdute” a lui Gregorian Caraghioale. După cum se știe, Bivolaru a pretins că a primit mai multe scrisori de amenințare, cărora însă se pare că le-a pierdut șirul. S-o luăm metodic: ➤ f ebruarie 2016 Într-un mesaj trimis prin poștă de către Bivolaru pe când se afla în pârnaie în Franța (text și video  🔗 ), acesta scrie, citez: ”În luna februarie a anului 2016 pe… Citește mai departe / Read more »

Tuesday, August 6, 2024

GOGORIȚA

 MisaTV realizează o serie de emisiuni intitulată ”Yoga ezoterică - bucuria de a trăi mai mult fiind hiperconștienți”.  🔗 Cea mai mare bucurie trăită de cei de la MISA este să evoce felul în care Oculta cea malefică îl persecută și umblă să-l omoare pe preacuratul și prea-nevinovatul lor ghid spiritual. Însă ultimele două episoade (nr. 87 și 88) scot la iveală o gafă legată de pretinsele scrisori de amenințare primite de către Marele Neînfricat de … Citește mai departe / Read more »

Friday, August 2, 2024

Filiala MISA din Stuttgart s-a volatilizat

Conform site-ului oficial, până de curând Deutsche Akademie für traditionelles Yoga (pe scurt DAtY), filiala MISA din Germania, se lăuda cu centre în 9 orașe: Berlin, Dresden, Erlangen, Freiburg, Hamburg, Heidenheim, München, Nürnberg și Stuttgart. La ora actuală cel din Stuttgart nu mai apare pe site. Nici în lista centrelor, nici pe pagina special alocată în ultimii ani. De pe WebArchive aflăm că centrul cu pricina a dispărut de pe listă cândva… Citește mai departe / Read more »