Friday, August 16, 2024

Noi articole din Franța – 26.07.2024

Nice Matin a publicat pe 26.07.2024 patru articole în contextul MISA, ce au fost preluate de Monaco Matin și Var Matin.



1. Liasses de billets, lingots d’argent et feuilles d’or... l’étrange magot de la secte roumaine dans ce village de la Côte d'Azur (Teancuri de bancnote, lingouri de argint și foi de aur... ciudatul tezaur al sectei românești din acest sat de pe Coasta de Azur) de Eric Galliano

Traducere: 🔗

Acest articol reiterează o mare parte din informațiile dintr-un articol din aprilie 2024, expuse și aici pe blog.
 
Ce este nou?

-  Poliția a găsit în casa din Villiers-sur-Marne “atârnate pe pereți pagini scrise de mână în care erau enumerate nenumăratele reguli de viață ale „comunității”.”

“Adeptele erau amendate cu regularitate: „25 de euro pentru a lăsa o farfurie nespălată, 50 de euro pentru a nu curăța corect toaletele, 150 de euro pentru a lăsa o lumină aprinsă...”, relatează una dintre ele.”

Amendele menționate sunt preluate de pe site-ul ATMAN Cult Alert (e specificat în finalul articolului), dar de fapt nu se referă la casa din Villiers-sur-Marne, ci la casa din Cehia în care adepte MISA prestau sex chat pe Rampant TV. Autorul articolului a încurcat borcanele.

- În casa din Villiers-sur-Marne poliția a descoperit “peste 12.000 de euro în numerar și o întreagă contabilitate.”

- În apartamentul din Vitry-sur-Seine, din care a fost ridicat Gregorian Bivolaru de către poliție au fost găsiți aproape 210.000 de euro în numerar, precum și coroane daneze și lire sterline.

Și aici a greșit-o ziaristul. Bivolaru a fost arestat în apartamentul din Ivry-sur-Seine. S-a descins atunci și într-o casă din Vitry-sur-Seine.
Conform unei adepte, ce a fost citată pe MISA TV, acolo era însă o “casă spirituală” în care se făceau retrageri. 

- “La Sorin Turc, în Berre-les-Alpes, anchetatorii au găsit 66.410 euro în numerar, trei lingouri de argint și 56 de foițe de aur. Anchetele au stabilit, de asemenea, că violonistul de pe Coasta de Azur depunea în mod regulat numerar în conturile sale. Aceste depuneri se ridicau la aproximativ 2 000 de euro în fiecare lună, pe care presupusa mână dreaptă a gurului le justifica prin rambursări din partea asociaților săi.”



2. Yoga, sexe et culte du secret au menu de la secte roumaine implantée dans les Alpes-Maritimes (Yoga, sex și cult al secretului în meniul sectei românești din Alpes-Maritimes) de Eric Galliano

Traducere: 🔗

Din acest articol aflăm singurul lucru nou și cu adevărat important, și anume că cele șapte plângeri depuse de foste adepte ale gurului Gregorian Bivolaru “au fost suficient de întemeiate pentru ca instanța din Paris să deschidă o anchetă judiciară pe 10 iulie.

Că la MISA e mare secretomanie, se știe, chiar dacă poate nu e cunoscut faptul că diversele locații aveau nume de cod gen „Vila” sau „Rai”…

Aceste două articole ale lui Eric Galliano sunt slăbuțe. A reluat informații deja cunoscute din articolele anterioare (unele scrise chiar de el). Mai mult decât atât, în al doilea articol a introdus și o serie de erori de toată jena.

- “România îl căuta încă din 2004, după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că a întreținut relații sexuale cu un minor.”
România îl caută  pe Gregorian Bivolaru din 2004, dar el a fost condamnat abia în 2013. Deci îl căuta dinainte să fie condamnat.

- “În cele din urmă, el a executat doar câteva luni din pedeapsă.” 
Din iulie 2016 (când a ajuns în România) până în septembrie 2017 (când a fost eliberat condiționat) nu sunt doar câteva luni. În plus Magnus a mai stat în închisoare și în Franța din februarie (când a fost arestat) până în iulie 2016 (când a fost extradat). La executarea pedepsei i-au luat în considerare și lunile pe care le-a stat în arest în Suedia când a cerut azil în 2005.

- “În 2020, Finlanda a emis un mandat european de arestare pentru Bivolaru, însoțit de o notificare roșie Interpol.”
Finlanda n-a emis mandat european de arestare în 2020, ci în 2017 la circa o săptămâna după ce gurul a fost eliberat condiționat.

Penibil, jenant, ca un ziarist să aibă atâtea erori într-un articol. Mai ales că avea la dispoziție pe internet toate informațiile corecte.


3. “Communauté discrète, gardes à vue... Enquête sur de mystérieux incendies sur une propriété de la secte MISA dans la Vésubie” (Comunitate discretă, arest preventiv... Anchetă privind incendiile misterioase de pe un teren aparținând sectei MISA din Vésubie ) de Christophe Cirone

Traducere: 🔗

În acest articol este vorba despre cele două incendii succesive “intrigante”, ce au avut loc în Belvedere pe proprietatea Lacramioarei Visterneanu. S-a consemnat pe această temă aici pe blog.
Primul, de pe 16 decembrie 2023, a fost “cel mai probabil” un accident, al doilea, de pe 4 ianuarie 2024, “cel mai probabil” nu. Deci, autorul n-are nici o informație exactă.

Jandarmii au investigat, au efectuat niște teste ADN în zonă, în caz că “vecinii ostili”, incriminați în clipurile de replică ale MISA, ar fi fost implicați.
În legătură cu al doilea incendiu, la sfârșitul lunii iunie au fost reținuți doi suspecți pentru „distrugere prin mijloace periculoase”. Nu se menționează dacă era vorba de vecini sau de adepți ai sectei.
“Custodia lor a fost în cele din urmă ridicată, fără alte demersuri în acest stadiu. Procedura a fost transmisă pentru analiză”, precizează Parchetul din Nisa. În urmă acestei analize, se va lua o decizie cu privire la fondul cauzei sau se vor dispune investigații suplimentare.”

Proprietatea a fost părăsită de adepții sectei imediat după descinderile din noiembrie 2023. După incendii au revenit, au blocat poarta cu un lanț metalic, au instalat camere de supraveghere și pancarte care le semnalează.

Locuitorii din Belvedere “uimiți”, “stupefiati” și “înfricoșați”, care au dat interviu sub protecția anonimatului, au descoperit ce vecini ciudați au, abia după articolul despre primul incendiu.
Ei nu îi cunoșteau, ci “doar au făcut cu mâna la bărbații care plecau dimineața cu un autoturism. Sau au întâlnit-o pe proprietară, Lăcrămioara V. Oficial, ea este apicultor. Dar nimeni nu a văzut-o vânzându-și mierea prin piețe. În trecut, a fost identificată drept bancherul MISA. Porecla ei: „Banchera isterică.”

“Banchera isterică” provine probabil dintr-o postare veche a userului Mars pe răposatul forum ExMISA, în care acesta o “botezase” de fapt pe Lăcrămioara “Bănica isterică”. De la Bănica până la bancheră...

Proprietatea Lacramioarei a fost percheziționată în 2017 în urma unor spargeri în zonă și în 2021 pentru o anchetă administrativă, dar nu a fost raportată nici o infracțiune penală.


La fel ca mulți dintre consătenii săi, primarul din Belvédère spune că a fost uimit să descopere existența unui cult în comuna sa. Paul Burro explică cum a reacționat la cele două incendii care au lovit această proprietate misterioasă.) de Christophe Cirone

Traducere: 🔗

Acesta e un articol scurt, cam de umplutură, în care se reia o idee din articolul precedent.

Este agitație mare în jurul sectei MISA, care i-a stresat pe localnici în frunte cu primarul Paul Burro. Pe proprietară el a întâlnit-o o singură dată, iar pe oaspeții ei nu îi cunoaște, căci ei nu vin în sat.

Primarul a “somat secta să-și îndeplinească obligațiile legale de a curăța tufișurile”. Asta nu e însă singura abatere.
Ocupanții au încălcat regulamentul de urbanism, construind o serie de bungalouri în zonă agricolă. O singură casă de pe terenul respectiv este construită legal.

Nu s-a putut face însă nimic împotrivă, pentru că fapta s-a prescris.
"Noroc" cu incendiile care au rezolvat o parte din nereguli.  


Link alternativ https://telegra.ph/Noi-articole-din-Fran%C8%9Ba--26072024-08-15

4 comments:

  1. Adica l-a facut bulibasa pe S.T. De toata jena asa zisul galactic!
    Eu cred ca 2000 lua de la orchestra pentru ca era slujba lui zilnica.

    Dar asa am citit eu ... cu "foitele de aur". Mne, natarau sa fii (adica eu), noroc sa ai! 😛
    Poate ca guru Magnus cand iese la toaleta, nu iese in mod normal, ci paranormal.
    Se sterge cu foitele pana cad lingourile.
    Cand nu mai poate, S.T. ii mai da o linguriita de noradrenalina diluata cu orice de la el pentru ca apa e scumpa in post-'poca-lipsa. La Magnurolasonat sunt multe ...lipsa. El suge si ce nu e al sau ca de exemplu, la mine in casa a supt un betisor parfumat (Potala) ca l-am gasit pe covor si habar nu am de unde l-a supt pentru ca si deoarece nici eu nu mai stiu pe unde le-am pus.

    Am incalecat pe-o sa si v-am spus
    povesti à la MiSa HQ, na! 😛

    ReplyDelete
  2. Medaliata cu verde a lunii iunie: https://yogaesoteric.net/wp-content/uploads/2024/07/iulie_2024.jpg
    Bravo !! 🏳️‍🌈 Aici si 🌈cubeul dvs!
    La cum i se urca din cute pe solduri, nici legile reflexiei nu mai lucreaza in gay-zerul din fata ei, semn ca e prelucrata in Phootoshop.

    ReplyDelete
  3. Daca ne uitam la sceptrul PS Daniel, cel cu serpisori care 'latra' fidel spre cruce, deducem ca unul singur e drept intre toti adica si intre cei de stanga si intre cei de dreapta. In budism apare Guru Padmasambhava cu tridentul in varful unei sulite s-ar putea numi. Amandoi invatatorii au avut o nastere miraculoasa. In timp ce Iisus a citit scripturile in templu ca apoi sa devina tridentul schimbarii in lume, Guru Padmasambhava a pus bazele Vajrayana in Tibet, a fondat scoala Nyingma, a imblanzit demonii fiind un al doilea Buda invatator al Tibetului.
    Nasterile lor miraculoase au scop precis ca oamenii sa se indrepte singuri de simtire, de postura (sa scape de coada de inferior), sa creada in sansa si sa fie deschisi invatarii. Guru Padmasambhava a ascuns scrieri sacre numite terme pentru ca generatii ulterioare sa le gaseasca atunci cand va veni timpul revelarii lor. Terma-ele se gasesc in locuri izolate, in pesteri. munti si lacuri. Acestea apar in viziuni sau in meditatii ale tertonilor. Terton este un termen desemnand descoperitorul de artefacte ascunse care reveleaza invataturi ascunse. Nu toate sunt scrieri, de aceea am folosit termenul artefact. De obicei gratia curge in linie si daca nu ai legatura cu linia initiatica respectiva, nu poti gasi acele scripturi pentru ca si e in mod evident revelator de la sine, nu ai scrierea respectiva la inima. Nu o cauti si nu esti atunci sensibil la existenta ei oricat te-ai screme sa o simti. Nu o simti pentru ca logic, nu ai practica sa ai simtirea.
    Toate povestile despre Shambala de care ne vorbeste Horia, sunt iluziile mintii sale. El crede in ele si le descrie cu lux de amanunte ca sa iasa mai in fata in secta. Taramul Shambalei insa este corect identificat de maestri si fara de binecuvantarea lor si a liniei din care provin, nu exista acces la Shambala. E exact ca la scrieri! Trebuie sa vrei sa o gasesti. Dar cine sa caute dupa cum ne indeamna Iisus in aceasta lume mereu pe fuga?
    Atasez imaginea PS Daniel cu serpisorii: https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2017/11/12/pf-daniel.hw6is0x2g1-1-1000x600.jpg
    pentru un alt gen de reflectie diferit de cel al mincinoasei pe luna Iulie.

    ReplyDelete
  4. S-au trezit misanii sa dea un drept la replica la articolele din Nice Matin https://misa.yoga/drept-la-replica-transmis-publicatiei-franceze-nice-matin/
    Penibil!

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400