Wednesday, January 24, 2024

ZDF Frontal - În mrejele guru-ului

Emisiunea "Frontal" difuzată pe 24.01.2024 la ZDF, televiziune publică din Germania, a avut titlul "În mrejele guru-ului: culte, secte, comunități periculoase".

Prima parte a emisiunii, circa 4 minute, a avut ca subiect MISA și gurul ei. A doua parte a fost dedicată sectei Scientology. https://www.youtube.com/watch?v=nzJcGYvwnBU

O fostă adeptă MISA din Germania a povestit (sub protecția anonimatului) despre experiența avută în cadrul sectei și dificultățile întâmpinate după părăsirea ei.

"La început, totul era minunat, pentru că făceai parte dintr-o comunitate, te simțeai ca acasă și binevenit..."

"Cu cât stăteam mai mult acolo și cu cât credeam mai mult în tot ceea ce spuneau ei, că există un guru, că acest guru se numește Grieg, că el este cumva canalul direct al lui Dumnezeu și că el este, fără îndoială, adevărul și nu știu de ce am fost atât de vădit influențată și am crezut totul."

"Eram extrem de paranoică. Am avut tot timpul sentimentul că sunt controlată și supravegheată de Dumnezeu și că Dumnezeu verifică dacă fac totul cum trebuie și că, dacă nu, voi ajunge în iad și se va întâmpla ceva rău."

Ca să facă totul ca la carte a vrut să se mute în ashram.

"Condiția de acceptare era să faci fotografii în bikini și apoi să le pui pe un stick. Iar stick-ul era apoi trimis cumva la Grieg în România prin cine știe câte mâini și apoi erai cumva acceptat."

Realizatorii emisiunii au menționat că MISA a negat că trebuie trimise poze gurului.

În loc să trimită poze gurului, tânăra a părăsit secta.
Ca în cazul multor alți foști adepți, viața ei după aceea a fost extrem de dificilă.

"Nu sunt în stare să funcționez. Mai am alternativa de a rămâne cumva fără adăpost sau de a intra într-o secție de psihiatrie. Dar eu chiar nu vreau să merg într-o secție de psihiatrie. Și situația mea familială este, de asemenea, dificilă. Și acesta este și cazul multor oameni... acesta este principalul motiv pentru care oamenii se alătură unor astfel de secte, în primul rând pentru că nu au o familie sigură și au mereu sentimentul că sunt pierduți, că ești mereu cumva pur și simplu pierdut."

"Așa că atunci când am mers în centre de intervenție sau ceva de genul acesta, ori de câte ori nu ești cumva așa cum ar trebui să fii, ești judecat și judecat foarte aspru, în loc să fii ajutat și să ți se dea o mână de ajutor și să ți se spună cumva cu dragoste, empatie și compasiune, ok, calmează-te, te înțeleg."

Emisiunea în sine a fost de fapt un semnal de alarmă, a atras atenția asupra faptului că odată ieșite din secte, victimele nu prea au unde să ceară ajutor.


2 comments:

  1. Citeam pe msn ca in Queens, NY NY a fost o razie la un bordel. Locul a fost inchis si s-a pus interdictie de a se intra sau scoate obiecte.
    Astfel se vede din ce in ce prostitutia MISA, traficul de persoane, adica femei si barbati adusi de secta sa serveasca unui rrom puturos care n-a fost in stare sa tina o slujba.
    Platesc atatia cu viata, carierele lor si reputatia compromisa.
    Femei care ar fi avut o indeletnicire in viata, macar sa fi crescut copii, sunt inepte total cand vine vorba de social.
    Varsta emotionala a sectantilor, a prostituatelor voluntare este de nici 2 ani. Unde mai pui ca nu au voie sa fie surprinsi de realitatea existenta in afara sectei. Nu au voie sa rosteasca “incredibil”.
    Orice buruiana arata impresionant ca fizic, astfel buruienile cursurilor MISA nu au trecut prin nasteri, nu au fost obligate sa se scoale cu noaptea in cap sa mearga la lucru, nu s-au confruntat cu castigarea existentei in mod onest, nimic din toate acestea.
    Doar pe spurcat il roade de unde sa scoata bani de pe urma celor care musca momeala.
    In loc de levitate, cugetati care este valoarea acestui certat cu legea, fugit din tara la indemnul altora mai fricosi ca el! Cugetati ce valoare au aceste specimene pline de calm “turbat” la adresa omului simplu de pe strada!

    ReplyDelete
  2. Cele circa 4 minute despre MISA cu subtitrare in limba romana https://www.bitchute.com/video/GXYnvrfkd6Xu/
    si cu subtitrare in limba engleza https://www.bitchute.com/video/QVtLA5VCVGlr/

    ReplyDelete

tag form to add a photo:

[image width="400px" rel="nofollow" src="image_link"/]

do not go beyond a width of 400